Tarragona, present a una important cimera de la indústria petroquímica d'Europa

El Port i el clúster químic participaran en unes conferències aquesta setmana a Frankfurt

El Port de Tarragona i el clúster químic ChemMed Tarragona participaran aquesta setmana en una de les principals cimeres de la indústria petroquímica a escala europea. Les dues entitats formaran part de l'Argus Petrochemical Markets Conference, una trobada empresarial a gran escala que se celebrarà a la ciutat alemanya de Frankfurt.

Es tracta d'una conferència que agrupa més de 130 grans companyies especialitzades en el mercat petroquímic, i que marcarà les bases de l'estratègia de negoci a través de l'anàlisi i el debat en el sector. Les jornades tindran lloc entre aquest dimecres, 6 de febrer, i divendres 8, i també es debatrà d'altres aspectes com ara la digitalització de la indústria química actual.

La trobada internacional reunirà més de 100 grans empreses del mercat petroquímic

Des del Port de Tarragona, avancen que l'objectiu d'aquestes jornades és «la promoció a nivell europeu» del mercat tarragoní. La trobada inclou participants de tots els àmbits del mercat petroquímic: des de fabricants fins a comerciants o transportistes: els grans socis logístics de les empreses.

Anàlisi de noves inversions, possibles modificacions de rutes comercials, dubtes de gestió i reciclatge dels residus de la indústria química o tendències d'oferta i demanda arreu del món són alguns dels punts bàsics que es tractaran en aquesta gran cimera empresarial a escala europea. Cal recordar que l'aliança de les empreses petroquímiques de la regió de Tarragona amb la infraestructura que depèn del Port de la ciutat és un dels grans motors econòmics del territori.

També et pot interessar:

—  El nou passeig marítim, «última bala» per revitalitzar el Port Esportiu de Tarragona

— L'aposta del Port de Tarragona pel sector dels vehicles permet moure'n 4.000 en menys de 48 hores

—  Els Estats Units combatran l'onada de fred amb sal del Port de Tarragona