El Port de Tarragona redueix en un 34% les emissions de CO₂ del seu parc de vehicles

El Port de Tarragona ha substituït la seva flota de vehicles per nous de més sostenibles com elèctrics o híbrids
Imatge del vehicle híbrid que s'ha incorporat a la nova flota de vehicles del Port de Tarragona | Cedida
 

 

Aquest any, el Port de Tarragona incorporarà vuit nous turismes seguint criteris d'eficiència per reduir el consum de combustible. En concret, l'Autoritat Portuària (APT) sumarà al seu parc de vehicles un cotxe elèctric, un d'híbrid i sis de gasolina amb tecnologia d'última generació i així substituir els turismes més antics i de motor dièsel molt menys respectuosos amb l'entorn.

Així doncs, el Port de Tarragona reduirà en un 34% les emissions de CO₂ del seu parc de vehicles en sis anys. Fa sis anys, el 2012, les emissions produïdes pel parc de vehicles sumaven 131,3 tones de CO₂ equivalent, mentre que l'any passat només es van emetre 86,8 tones de CO₂ equivalent. Això és degut a l'adhesió del Port de Tarragona al programa d'Acords Voluntaris per a la reducció d'emissions de gasos amb efecte hivernacle impulsat per l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic. A través d'aquest programa, l'ATP calcula la seva emissió de carboni i estableix un compromís per reduir les seves emissions. 

L'ATP vol seguir treballant per ser més sostenible

En aquest context, l'ATP ha apostat per seguir millorant l'eficiència del seu parc de vehicles i ha anat aplicant criteris d'eficiència cada cop que ha renovat la seva flota, així, ha anat incorporant turismes elèctrics i híbrids i retirant els turismes de motors més antics. Incorporant aquests nous vehicles més eficients ha suposat la retirada dels vehicles més antics que consumien més carburant i provocaven més contaminació atmosfèrica. 

L'aplicació d'aquestes mesures de sostenibilitat ha permès la reducció de combustible en un 19,8% durant aquests darrers anys tot i gairebé mantenir el mateix quilometratge que només s'ha reduït un 7%. Actualment, l'ATP disposa d'un total de 12 vehicles elèctrics o híbrids que representen el 12% del quilometratge total anual i que formen part d'una flota de vehicles moderna amb les tecnologies de motor més eficient (Euro V i VI). 

El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

L'ATP compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en la categoria de flotes de vehicles que té com a principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l'ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans. L'objectiu és minimitzar els impactes més enllà dels requisits derivats del compliment de les normatives actuals. 

Els criteris ambientals per poder obtenir aquest Distintiu es basen en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís de millora ambiental. Per això, l'ATP ofereix cursos de conducció eficient als seus treballadors, fomenta l'ús de les videoconferències per evitar desplaçaments i manté una flota de vehicles de baixes emissions. 

"🚔ALERTA: El sensesostre que té atemorides 2 dones a TGN" "🏫 TGN agilitza la burocràcia per posar a punt les escoles públiques"