Imatge d'una aula el primer dia del curs 2020-2021

Posposen la presentació de la proposta per una nova zonificació escolar a Tarragona

El Consell Escolar Municipal de Tarragona (CEM) ha celebrat aquest dimarts una nova sessió plenària

El Consell Escolar Municipal de Tarragona (CEM), l'òrgan on hi ha representada la comunitat educativa, i es va presentar el treball desenvolupat per les respectives comissions: Observatori per l’Equitat, Seguiment de l’impacte Covid i Camins Escolars i mobilitat. En aquest, el tema principal que es va tractar és la decisió d'ajornament de la presentació de la proposta per una nova zonificació  per a l'Educació Infantil i Primària, amb l'objectiu d'equilibrar les zones educatives. 

Des de l'Observatori per l'Equitat, es va informar que l'encàrrec el tenia la Comissió, però s'ha decidit posposar-ho uns mesos, a l'espera de generar més consens entre els centres educatius i adaptar-la a la normativa derivada de la imminent publicació d'un nou Decret d'admissió d'alumnat. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

També es va informar d'una enquesta  feta per recollir les necessitats dels centres educatius arran de la pandèmia i, actualment, s'estan analitzant les respostes per buscar solucions que puguin ajudar a pal·liar-les. La Comissió de Seguiment de l'impacte Covid sobre l'educació a la ciutat en va informar el CEM.

D'altra banda, des de la Comissió de Camins Escolars i mobilitat, s'explicà que es planteja apostar per generar una mobilitat infantil saludable, sostenible i segura. En les primeres accions es buscarà la participació  i sensibilització. Per això, s'ha demanat col·laboració del Consell Municipal d'Infants per la creació d'una campanya de sensibilització adreçada als seus companys i famílies, i es proposarà la participació els centres i les associacions de famílies que vulguin implicar-se en el projecte de dissenyar camins escolars segurs.

Amb motiu de la propera preinscripció escolar pel curs 2021-2022, la pròxima xerrada sobre la tria de centre escolar tindrà lloc el dijous 25 de febrer a les 18 hores.