El PP de Tarragona pateix una pèrdua agredolça de regidors

L'alcaldable conservador José Luís Martín revalida l'acta i formarà grup municipal amb la seva número dos, Elisa Vedrina
Al centre dela imatge, José Luís Martín, alcaldable del PP de Tarragona, valorant els resultats electorals. | Cedida

 

Aquesta nit electoral ha acabat a la seu del PP de Tarragona amb una sensació clarament agredolça: el resultat és dolent, perdent la meitat de la representació que tenien, de quatre a dos regidors, i han quedat últims entre els partits que han assolit representació, però la manera en què ha succeït tot ha permès respirar una mica més tranquil als representants dels conservadors tarragonins.

El pitjor dels auguris situava als populars fora de la plaça de la Font per primera vegada en democràcia. Aquest mal averany només ha durat uns minuts i quan es portava poc percentatge escrutat. Ben aviat el PP de Tarragona ha entrat al consistori i durant tota la nit ha estat entre un i dos regidors fins que, als volts del 90% d'escrutini, ha consolidat el segon prenent-se'l, coses de la Llei d'Hondt, als socialistes.

El segon regidor del PP de Tarragona, poc útil pel que fa l'aritmètica electoral, si que ha tingut conseqüències importants a escala de ciutat perquè ha provocat que Josep Fèlix Ballesteros, alcaldable del PSC i aspirant a la reelecció per quarta vegada consecutiva, empatés a set amb l'alcaldable independentista republicà, Pau Ricomà. 

El segon regidor del PP de Tarragona també ha causat, entre els pocs simpatitzants i afiliats que s'han apropat a la seu dels conservadors, un exercici de dolorosa nostalgia, perquè tot just fa vuit anys el PP de Tarragona s'apropava als 90 regidors a tota la província i aquest diumenge, 26 de maig, s'ha quedat amb 15 representants municipals arreu de Tarragona.

«Encara és aviat per preveure acords»

José Luís Martín, que s'estrenava com alcaldable dels populars per primera vegada, ha atès als mitjans de comunicació, per valorar els resultats electorals, acompanyat de la seva número dos, Elisa Vedrina, que revalida l'acta de regidora, Cristina San José i Inma Rodríguez, persones de la confiança del candidat popular.

Martín ha agraït la tasca dels interventors i apoderats de la formació conservadora, així com dels tarragonins i tarragonines que «ens han fet confiança». També ha felicitat al guanyador de les eleccions, Ballesteros, i sobre possibles acords a quatre bandes que deixin fora de l'alcaldia al batlle socialista, ha preferit ser prudent i ha assegurat que «encara és aviat per saber per on poden anar aquests pactes».

"🔴Cs aconsegueix mantenir quatre regidors a l'Ajuntament de Tarragona" "ELECCIONS MUNICIPALS: ERC demana l'alcaldia de Tarragona"