«Una terra de talent»: Eduard Boada abraça la cultura tarragonina en l’esperat pregó de Santa Tecla

El cèlebre barman ha donat la benvinguda a la festa major amb un discurs emotiu i irònic des del balcó de l'Ajuntament
Boada ha pronunciat l'esperat pregó de festa major des del balcó de l'Ajuntament de Tarragona | Àngel Ullate

 

Finalment sí, la meteorologia ha volgut respectar a la patrona en el dia gran d'inici de festes i Tarragona ha pogut viure sense incidències l'esperat pregó obert, des del balcó de l'Ajuntament, a càrrec del popular barman local Eduard Boada. Un pregó on Boada ha volgut abraçar la cultura tarragonina i reivindicar amb força «el talent local» de la mà d'una llarga llista de tarragonins il·lustres.

 

 

«Tarragona és terra de músics, és terra de talent!», ha clamat el pregoner entre els aplaudiments de les desenes i desenes i desenes de tarragonins que l'han volgut acompanyar a peu de plaça amb aquest nou format de pregó de portes obertes. De músics, i de cineastes, i de fotògrafs, i d'historiadors, i de castellers, i d'escriptors. L'orgull per la cultura local ha estat l'as a la màniga del text d'Eduard Boada.

 

El pregó d'Eduard Boada, una reivindicació de «la Tarragona de les persones humils»

El pregó del barman ha estat un viatge per Tarragona, per la seva Tarragona. «Sóc nascut a Nulles, però em sento i sempre m'he sentit 100% tarragoní», s'ha presentat. «Dels que va a tocar ferro al Balcó», ha detallat. «Dels que estimen la cultura, la gastronomia, la història i la mar de Tarragona». Ha reivindicat la ciutat «de les persones humils que l'aixequen cada dia», entre les quals s'ha inclòs en tot moment.

 

Boada ha pronunciat l'esperat pregó de festa major des del balcó de l'Ajuntament de Tarragona | Twitter Santa Tecla 2019

Unes persones humils on també ha inclòs, en especial, el personal de neteja de l'Ajuntament de Tarragona. Aplaudiment llarg. «Perquè Tarragona no és bruta, a Tarragona l'embruten!», els ha volgut defensar públicament Boada. Tampoc s'ha volgut oblidar de la comunitat gitana, a qui ha reconegut el mèrit «de deixar-se la pell durant generacions per la cultura popular de la ciutat» amb els gegants a lloms.

 

«L'any passat vas recordar-te de mi quan la salut em fallava. Ara jo també et vull recordar a tu, Xavi»

Moment emotiu, sens cap mena de dubte, quan el pregoner s'ha acostat amb estima a l'equip del Ball de Dames i Vells i ha recordat que, per aquestes dates de l'any passat, la salut no li acompanyava en absolut. «En aquell moment, el Xavi Zaragoza va recordar-se de mi», li ha volgut agrair. «I ara que ja no hi ets, jo també et recordo a tu», li ha regalat Boada des del faristol del consistori a l'enyorat periodista, traspassat prematurament el passat mes de maig a l'edat de 34 anys.

 

 

Eduard Boada ja havia avançat en aquesta entrevista amb TarragonaDigital.com les línies mestres del «moment més important de la meva vida», tal com ha definit a l'entradeta. Boada, però, no seria Boada si s'hagués deixat la ironia a la barra del bar. «Santa Tecla gloriosa, dóna-li un cop de mà al Nàstic... que sinó acabarà com els de Reus!», ha tancat entre rialles i aplaudiments. Molt em temo que ja ho podem dir amb la boca ben gran: Tarragona està de festa major!

 

Boada ha pronunciat l'esperat pregó de festa major des del balcó de l'Ajuntament de Tarragona | TarragonaDigital.com

També et pot interessar

"‼ Demanen 12 anys de presó per al presumpte violador d'una jove a Salou" "❗CANVIS STA.TECLA: La pluja modifica el programa"