Dues tarragonines, premiades amb la medalla Josep Trueta per la seva trajectòria al món sanitari

Es tracta de Carme Ferré Grau, infermera, psicòloga i doctora en ciències socials, i de Ramona Tigell Gironès, treballadora social i antropòloga
Imatge d'arxiu d'un Centre d'Atenció Primària | ICS 30 anys

Dues tarragonines han estat premiades amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari per la seva trajectòria professional. Es tracta de Carme Ferré Grau, infermera, psicòloga i doctora en ciències socials per la Universitat Rovira i Virgili, i de Ramona Tigell Gironès, treballadora social i antropòloga vinculada a l'Institut Català de la Salut i a l'Ajuntament de Tarragona. «Aquest premi demostra que s'ha entès que el 80% dels condicionants de la salut son psicosocials i que, per tant, el premi s'obre cap a altres discursos», expressa Tigell. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Carme Ferré Grau i Ramona Tigell Gironès reben el premi Josep Trueta

Carme Ferré Grau és infermera, psicòloga i doctora en ciències socials per la URV. Va ser impulsora i directora del primer doctorat amb la denominació en ciències de la infermeria de la universitat pública. També va ser consellera delegada de l'Àrea de Benestar i Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona entre 1999 i 2004, i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona en el mateix període. Actualment, és membre del Consell d'Adminitració de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS). Per tot plegat, la Generalitat de Catalunya ha decidit atorgar-li la medalla Josep Trueta, «pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat». 

També està d'enhorabona la Ramona Tigell Gironès. És diplomada en treball social i màster en antropologia mèdica amb la tesi «L'impacte desculpabilitzador dels neurosabers en pares d'infants amb TDAH». Va ser treballadora social sanitària de l'ICS durant més de 25 anys i, prèviament, treballadora social de l'Ajuntament de Tarragona. Sempre ha estat vinculada al barri de Bonavista i la seva gent, que estima i valora. També ha estat professora associada de la facultat de Treball Social de la URV i coautora de múltiples articles i protocols sobre exclusió social, marginalitat o situacions d'emergència. 

«És positiu que es comencin obrir finestres cap a altres discursos. S'ha entès que el 80% dels condicionants de la salut són psicosocials», expressava Tigell. Tot i això, deixava clar que «no ens hem de quedar contents i ja està. És el primer cop que aquest premi s'obre a les ciències socials, per això cal continuar». 

"🏛 Els ports de l’antiguitat, protagonistes del cinquè congrés Tarraco Biennal" "🍀ATENCIÓ: Adeu al jardí vertical de la Tabacalera de TGN"