GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els premis audiovisuals VOC, d'Òmnium Cultural, aterren a Tarragona

Se celebraran a l'Antiga Audiència aquest dissabte, 17 de novembre, a partir de les sis de la tarda
Els premis VOC se celebraran aquest dissabte a l'Antiga Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Els premis VOC (Versió Original Català), certamen d'audiovisual en català organitzat per Òmnium Cultural, aterren a Tarragona. Serà aquest dissabte, a partir de les 18.00 hores i a l'Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3). Es tracta d'un projecte que té l'objectiu d'estimular la producció de continguts audiovisuals en llengua catalana i, al mateix temps, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Enguany arriben a la tercera edició i, a banda de ser a Tarragona, també aniran a 33 municipis més. 

 

Els VOC se centren en curtmetratges, documentals, websèries, micrometratges, videoblogs o qualsevol altre nou format audiovisual. Per entrar en aquest certamen d'Òmnium, han d'estar penjats a Internet i s'han hagut de fer originalment en català. 

 

El públic de Tarragona escollirà el millor documental i curtmetratge

Els ciutadans que assisteixin als premis VOC a l'Antiga Audiència tindran l'honor de votar quin és el millor film de les categories de documental i curtmetratge. El certamen té en compte les inquietuds i gustos dels espectadors, per això, a més del jurat, el públic hi té un paper fonamental. De fet, el premi del públic al millor documental o curtmetratge té un valor de 1.000 euros. 

 

La resta de premis els atorga el jurat, per una quantitat de 4.000 euros. Està format per cinc professionals de l'àmbit del cinema i l'audiovisual. D'altra banda, el premi de la categoria de websèries, videoblogs i nous formats l'atorguen els usuaris del portal web de VOC i té un valor de 1.800 euros.

 

A l'Antiga Audiència s'hi projectaran vuit obres

A l'Antiga Audiència de Tarragona s'hi projectaran un total de vuit obres: quatre curtmetratges i quatre documentals. Els documentals que es mostraran són: «Una història normal», d'Ernest J. Sorrentino; «BiDes», de Berta Cotrina; «Comerç 08003», de Josep Maria Domènech Gil; i «Esculpint en la memòria», de Rubén Seca. 

 

Els quatre curtmetratges que es projectaran a Tarragona i que competiran pel premi del públic són: «A mitges», de Dani Seguí; «Les bones nenes», de Clara Roquet; «Cunetas», de Pau Teixidor; «L'escarabat al final del carrer», de Joan Vives; i, per últim, «D'hom», de Javier Blanco i Francesc Colomina. Els interessats ja poden adquirir les seves entrades fent una reserva al portal web de VOC