15 anys apostant per l’emprenedoria del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès

Els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona fomenten l'emprenedoria i l'ocupació de qualitat
Els Premis Emprèn arriben a la seva 15a edició amb algunes novetats | Diputació de Tarragona

Aquest 2020 els Premis Emprèn arriben a la 15a edició i ho fan amb algunes novetats per celebrar la seva trajectòria. Fem un recorregut per la història d’aquests guardons que lliura anualment la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i l’ocupació de qualitat.

  

Uns premis en constant evolució

El febrer del 2006 es lliuraven els primers premis «Emprèn en Femení», una iniciativa de la Diputació de Tarragona per tal de promoure i potenciar les iniciatives de les dones emprenedores del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Aquest objectiu es va mantenir fins a l’edició del 2012, ja que el 2013 es van ampliar diferents aspectes d’aquests guardons: el ventall de destinataris, la tipologia o situació de les empreses i la dotació econòmica. Aquests canvis van anar acompanyats d’un canvi en la nomenclatura, passant a ser els «Premis Emprèn». 

Any rere any els Premis Emprèn han anat evolucionant i adaptant-se a les novetats i necessitats dels emprenedors, mantenint sempre el foment de l’esperit emprenedor i contribuint a generar ocupació de qualitat a la nostra demarcació. La convocatòria d’aquest any, oberta fins al pròxim 31 de juliol i amb una dotació econòmica total de 35.000 euros, posa en valor l’esforç d’adaptació al context socioeconòmic derivat de la Covid-19.

Uns guardons que fomenten l'emprenedoria del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès | Diputació de Tarragona

Del 2006 al 2012

Durant 7 edicions els premis Emprèn en Femení van reconèixer iniciatives empresarials liderades per dones. Durant aquests anys van participar en el concurs 250 projectes empresarials i més de 350 persones, de forma individual o col·lectiva.

Un total de 28 projectes van ser reconeguts en aquestes set primeres edicions. Els projectes disposaven de sòlits plans d’empresa, com demostra el fet que només 3 d’ells han acabat abandonant l’activitat per la qual se’ls va reconèixer.

Del 2013 al 2015

Tot i la nova formulació els Premis Emprèn seguien reforçant el foment de l’esperit emprenedor, l’estímul a la presa de mesures per contribuir a l’aparició de noves iniciatives empresarials, la generació d’ocupació de qualitat al territori i el reconeixement a la consolidació empresarial.

Cada una de les edicions va comptar amb una dotació de 35.000 euros, dividits en 7 categories: Emprèn en Femení; Emprèn al Món Rural; Emprèn Jove; Emprèn Socialment; Emprèn i Sorprèn; Emprèn i Reemprèn, i Emprèn i Consolida. Durant aquests tres anys es van presentar un total de 269 projectes a concurs.

Del 2016 al 2019

Es fa una nova reformulació dels guardons, Premis Emprèn Dipta.cat, per incentivar especialment l’emprenedoria vinculada a la innovació, el coneixement, la cultura, les persones i la sostenibilitat en els sectors que la Diputació de Tarragona té identificats com a estratègics, cabdals en el Pla Estratègic 2015-2019 de la institució.

Es manté la dotació econòmica total de 35.000 euros per edició, però repartits en 5 categories: Turisme, Cultura i Experiències; Salut i Esport; Tecnologia i Innovació; Eficiència Energètica i Sostenibilitat, i Economia Social.

Premis Emprèn 2020

Aquesta edició manté l’esperit de les darreres, incorporant algunes novetats, principalment per donar resposta al teixit empresarial de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès arran de la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Es volen posar en valor les propostes empresarials innovadores que han permès continuar l’activitat i adaptar-la a les noves circumstàncies socioeconòmiques. Els projectes es podran presentar fins al 31 de juliol.

Si voleu saber més informació sobre aquesta edició i els guardons podeu consultar al web de Premis Emprèn. A través de l'enllaç web, també es pot consultar tota la informació i les bases del concurs.

"Atenció: Augmenten els positius del brot de coronavirus de Tarragona ciutat" "Atenció: Tanquen un casal d'estiu de TGN per un aïllat per contacte amb 1 positiu"