Presenten un estudi sobre les accions de la Mancomunitat a la demarcació de Tarragona

Els historiadors Manel Güell i Eugeni Perea recullen en un nou llibre la xarxa d'infraestructures que la Mancomunitat va crear al territori
El llibre fa un repàs exhaustiu sobre els serveis que va crear la institució al territori | Cedida
 

La Mancomunitat de Catalunya (1914-1925) va tenir una gran incidència a les comarques tarragonines, pel que fa a la projecció d'infraestructures públiques. Tot i això, encara no hi havia un estudi complet sobre la seva acció de govern a les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, i ha estat gràcies als historiadors Manel Güell Junkert i Eugeni Perea Simon que es podrà conèixer en concret tota aquesta activitat.

Es podrà fer a través del llibre 'La Mancomunitat de Catalunya a les comarques tarragonines. Projectes i realitats'. Es tracta del darrer estudi dels dos historiadors, que es va presentar el passat dijous 6 de febrer al Saló de Plens de la Diputació de Tarragona, aplegant un nombrós públic.

La Mancomunitat de Catalunya va projectar escoles progressistes, biblioteques, carreteres, centres sanitaris, una xarxa telefònica o serveis agrícoles arreu de la demarcació de Tarragona. L'estudi publicat intenta ara, recollir totes aquestes dades en un únic llibre, responent a interrogants i concretant aspectes puntuals de l'obra de la Mancomunitat comarca a comarca.

La Mancomunitat va crear una gran xarxa d'infraestructures al Camp de Tarragona

La presentació del llibre 'La Mancomunitat de Catalunya a les comarques tarragonines. Projectes i realitats' ha anat a càrrec de l'anterior president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que ha destacat la importància que la Mancomunitat va suposar per Tarragona i Catalunya, en matèria d'infraestructures, equipaments, cultura i en la millora de la qualitat de vida de la població.

La presidenta actual de la Diputació, Noemí Llauradó, també ha destacat la importància de la institució en la divulgació de valors socials, pedagògics i culturals, i ha definit la Mancomunitat com «una institució de govern de mirada ampla i oberta, centrada en el mig i llarg termini».

Els autors del llibre, Manel Güell i Eugeni Perea, també han estat presents en la presentació, i han detallat que aquest estudi ha pretès treure interès en la història política de la institució, de la qual ja se n'ha parlat amb anterioritat, i s'ha volgut centrar a mostrar l'obra de la Mancomunitat i l'impacte de la seva acció a la demarcació de Tarragona.

El llibre 'La Mancomunitat de Catalunya a les comarques tarragonines. Projectes i realitats' ja es pot adquirir a la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV a un preu de 18 euros.

"🔴 Acord entre Ajuntament de TGN i les treballadores subrogades de les llars d'infants" "📰 AGENDA: Inauguren una exposició d'homenatge al periodista Tomàs Forteza"