La Diputació de Tarragona aprovarà la remodelació del preventori de la Savinosa

Ho farà en un plenari extraordinari i, després, serà l'Ajuntament l'encarregat de modificar el POUM perquè el projecte tiri endavant
La Diputació aprovarà en plenari la transformació del preventori de la Savinosa. | Jorge Franganillo.

 

La Diputació de Tarragona aprovarà en un plenari extraordinari el projecte de remodelació del preventori de la Savinosa. Aquest ens és el propietari de l'edifici i donarà la propera setmana conformitat al document de proposta de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona elaborat per l'equip d'arquitectes Fuses-Vidares, Mansilla i JPAM. D'aquesta manera, la pilota quedarà a la teulada de l'Ajuntament, que haurà d'aprovar la modificació del POUM  perquè tiri endavant el projecte. 

 

 

Pas endavant per la transformació del preventori de la Savinosa

El preventori de la Savinosa és un edifici històric que, pel seu emplaçament, entre les platges de la Savinosa i l'Arrabassada, es converteix en únic. Aquest divendres, la comissió de Serveis Generals, Contractació i Expropiacions de la Diputació ha aprovat el projecte de remodelació de l'edifici sense cap vot en contra.

 

L'equip d'arquitectes Fuses-Vidares, Mansilla i JPAM va ser el guanyador del concurs d'idees convocat per la Diputació, el Col·legi d'Arquitectes i l'Ajuntament. Ells han estat els encarregats de redactar el document per modificar de forma puntual el POUM, fet imprescindible perquè l'edifici es pugui rehabilitar.

 

Conté les determinacions necessàries perquè l'Ajuntament de Tarragona pugui ratificar aquesta modificació del Pla d'Ordenació Urbanística. La pilota, per tant, passarà a mans del consistori quan el plenari extraordinari de la Diputació aprovi definitivament el document.  

 

Hi haurà un passeig litoral entre l'Arrabassada i la Savinosa

El projecte de remodelació del nou preventori encara no s'ha detallat al 100%. A més, no es preveu que aquestes obres arribin immediatament, perquè els tràmits que haurà d'encarar el consistori tarragoní per modificar el POUM seran llargs. Tot i això, s'ha pogut saber que el document preveu un passeig litoral «accessible per a la ciutadania» entre les platges de l'Arrabassada i la Savinosa

 

D'altra banda, també es planteja l'accés a d'altres espais de valor ecològic, com la zona arbrada propera a l'Arrabassada o a l'espai on hi creixen les característiques savines que donen nom al recinte. Pel que fa a les edificacions, l'equip redactor proposa una solució arquitectònica amb peces edificades de planta baixa que s'afegiran a la construcció ja existent. Així es respectarà el perfil actual dels edificis i s'admetrà una transformació en espais més aptes per als requisits funcionals futurs.