El nou govern de Tarragona, en marxa: «La nostra idea és construir, en lloc de tombar»

La primera acció de l'alcalde Ricomà serà visitar les escoles de la ciutat aquesta setmana
Els nous consellers s'han reunit aquest dilluns al matí per iniciar el nou mandat | Toni Cabanillas

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona ja està en marxa. Els nou consellers d'ERC i En Comú Podem han iniciat el nou mandat amb una primera reunió de treball aquest dilluns al matí a la icònica Sala dels Tarragonins Il·lustres del consistori. L'objectiu, segons ha detallat el nou portaveu Xavi Puig, és «començar a organitzar la logística del nou govern, veure com estan les coses al detall i que tothom prengui possessió del seu càrrec des del primer dia». Els nous edils de Tarragona van fer públic els detalls del renovat cartipàs municipal el passat divendres a la tarda.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Puig ha detallat que s'han assegut per primer cop a la taula «amb molta il·lusió i responsabilitat, perquè no podem fallar a la ciutadania». Ha avançat que seran aspectes fonamentals «la comunicació i la coordinació entre els diversos departaments», un aspecte que consideren que fins ara mancava a l'hora de gestionar la ciutat. «Sabem que tenim molta feina al davant i que som pocs regidors, de manera que aquesta coordinació serà fonamental», considera. Ha avançat que demanaran diverses auditories per tal de fiscalitzar la realitat de l'Ajuntament abans de prendre les decisions que han acordat en el programa pactat.

El portaveu del nou govern de Tarragona insisteix: porta oberta a la CUP per sumar-se a l'executiu

El portaveu del nou govern també ha aclarit que les converses amb la CUP per negociar una possible incorporació a l'executiu segueixen obertes, i ha valorat que «la suma de la CUP ens faria més forts». També ha aclarit que l'opció de compartir govern amb Junts per Tarragona no està sobre la taula, si bé no ha amagat que «necessitarem suports més enllà del govern per fer efectius els canvis que la ciutat necessita».

Constitució del nou Ajuntament de Tarragona amb l'alcalde Pau Ricomà | Àngel Ullate

 

Xavi Puig també ha avançat que la primera mesura de Pau Ricomà com a alcalde de Tarragona serà visitar les escoles de la ciutat aquesta mateixa setmana «per verificar el seu estat i manteniment, i per donar un missatge de mà estesa als futurs tarragonins». El nou portaveu també ha destacat altres mesures previstes com ara «omplir de vida tots els barris i el centre de Tarragona i regenerar aquells que es troben en un estat més degradat». Puig s'encarregarà també de les àrees de Territori i Urbanisme.

Xavi Puig: «La nostra idea de Tarragona no és tombar res, sinó començar a construir»

Preguntat sobre quines decisions de l'anterior govern socialista preveuen enderrocar en aquestes primeres setmanes, el portaveu republicà ha estat contundent: «la nostra idea de Tarragona no és tombar res, sinó començar a construir i redirigir les dinàmiques negatives de la ciutat». Ha reivindicat l'aposta per obrir la participació ciutadana amb els anomenats Consells de Districte, i ha lamentat que l'executiu de Ballesteros era «un Ajuntament tancat a si mateix» que, considera, cal corregir.

Els nous consellers aniran prenent possessió de les seves àrees de treball durant el dia d'avui. L'Ajuntament de Tarragona ja coneix els seus nous inquil·lins, i l'etapa de l'alcaldia de Pau Ricomà ja està, des d'aquest dilluns, 17 de juny, en moviment.

També et pot interessar

"❗FOTOS: Ataquen un important membre de Cs amb pintura groga" "🎭 Tot a punt pel FITT, l'oasi del teatre contemporani a TGN"