Imatge d'un dels edificis de la zona d'Interblocs. a Tarragona

En Comú Podem trasllada la problemàtica de la xarxa elèctrica de Sant Salvador al govern català

La número 2 de la llista, Yolanda López, s'ha trobat amb els veïns

Aquest dilluns, 25 de gener, a les portes de començar una nova campanya electoral, la número 2 de la llista d'En Comú Podem per Tarragona, de cara a les pròximes eleccions al Parlament, la vendrellenca Yolanda López, ha visitat  el barri  tarragoní de Sant Salvador. El motiu de la visita ha sigut tractar amb els representants veïnals la situació que es viu, sobretot a la zona d'Interblocs, arran de talls en el subministrament  d'energia elèctrica en habitatges particulars. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons han explicat des de la coalició d'esquerres, en un comunicat de premsa enviat als mitjans, els veïns del barri culpen de la situació a la manca d'inversió d'Endesa. Partint d'aquesta base, López ha emplaçat al govern de la Generalitat «a posar-se del cantó dels veïns i veïnes. És el govern  qui ha de pressionar  aquestes empreses  a fer els deures i, d'aquesta manera, aconseguir que aquest tipus de situacions no es tornin a repetir en el futur».  

Sancions a les operadores

A banda de sumar-se al clam perquè es substitueixi la xarxa elèctrica, la candidata vendrellenca ha explicat que En Comú Podem «proposa al govern de la Generalitat sancionar  les  operadores elèctriques per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania i per l’incompliment de l’obligació de subministrament d’energia, rescabalant les famílies dels danys i perjudicis causats en les situacions d’interrupcions del subministrament elèctric».

Yolanda López també ha demanat «l’obertura d’un canal específic per a les queixes i reclamacions ciutadanes des de la mateixa Generalitat o des de la companyia titular de la xarxa de distribució». López, que ha sigut diputada al Parlament i actualment ocupa el número 2 de la llista de la coalició d'esquerres de cara a les pròximes eleccions al Parlament, ha sigut la darrera política a reclamar una solució pels veïns de Sant Salvador, després que ho fessin la CUP i el grup municipal de Junts per Tarragona, en el darrer plenari de l'Ajuntament de Tarragona.