Programa i actes de la Festa Major de Sant Magí 2019 de Tarragona

Tots els actes que ompliran els carrers de Tarragona per la Festa Major de Sant Magí 2019
Les millors imatges del Seguici de Sant Magí 2018 | Fabian

 

La ciutat de Tarragona viurà uns dies molt intensos amb la Festa Major de Sant Magí, concretament del 14 al 19 d'agost. Encara que abans hi haurà infinitats d'actes amb la iMAGInada, i amb més de 200 actes durant aquests dies de festa major.

El seguici per la Festa Major de Sant Magí a Tarragona | Fabian

 

FESTES DE SANT MAGÍ 2019

DIMECRES 14 

12 h, PG. DE LES PALMERES. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a la 1.30 h. Concerts: 13 h. Col·lectiu DJs Tromba Sound, a les 18 h Espectacle infantil interactiu, a les 20.30 h. Concert El Artriste i a les 22 h. Música chill out

18 h, DES DEL PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Arqueologia oculta a la Part Alta. Deixarem de banda el fantàstic Patrimoni de la Unesco (Muralles, Fòrum Provincial, Circ, Amfiteatre) per descobrir les nombroses restes arqueològiques que hi ha amagades en cada racó de la Part Alta: Durada: 2 h. Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Places limitades (dos grups, un en català i un en castellà).

18.30 h, PL. DE LES COLS. Les Músiques del Concurs. Els Xiquets de Tarragona organitzen per tercera vegada un concert amb les colles guanyadores de l’apartat musical del passat XXVII Concurs de Castells. Els grallers i timbalers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, dels Xiquets de Reus, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i dels Xiquets de Tarragona ens oferiran el bo i millor del seu repertori.

19 h, c. NOU DEL PATRIARCA. Els carrers de la Part Alta. Un passeig amb història. Visita guiada per alguns dels carrers de la Part Alta de la ciutat de Tarragona. Recuperant la nomenclatura antiga i els seus traçats, retrocedirem a la Tarragona moderna i medieval en un marc incomparable. Més informació i reserves a iber.cultural@gmail.com. Preu: adults, 8 €; joves (9-16 anys), 5 €. Places limitades (es recomana fer reserva prèvia).

19 h, LA CASETA DE LES TRES BESSONES, c. Merceria, 28. Presentació del Magik. Presentació i tast d’una nova recepta per a la beguda sorprenent i refrescant feta pel prestigiós bàrman tarragoní Eduard Boada, que pretén arrelar dins del marc de les festes de Sant Magí.

Les millors imatges del Seguici de Sant Magí 2018 | Fabian

 

22 h, Itinere, PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Llegendes de Tarragona. Mites i llegendes que s’amaguen per la Part Alta. Un recorregut per uns carrers plens d’històries, d’emocionants mites i de fantàstiques llegendes. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h 30 min. Places limitades.

DIJOUS 15 

00.00 h. Indicatiu especial EH3FPT. Fins a les 23.59 h. El Ràdio Club del Tarragonès, que agrupa més d’una vuitantena de radioaficionats de la demarcació de Tarragona i tot Catalunya, posarà a l’aire l’estació especial EH3FPT amb motiu de la celebració de Sant Magí, una de les festes patronals de Tarragona. L’indicatiu serà activat pels socis del ràdio club des de les seves estacions pròpies o des de la mateixa seu del Ràdio Club del Tarragonès.

8.30 h, RAMBLA NOVA, des de l’estàtua dels Despullats. 8a Sortida en Vespa a Sant Magí de la Brufaganya. Uns quants valerosos tarragonins es van proposar el repte de fer el mateix viatge de l’aigua miraculosa amb aquestes populars motos. Enguany hi tornen. Imprescindible portar la vespa, sigui quina sigui! Informació i inscripcions al 610 433 040 i a whatsappclubvespeta@gmail.com.

10 h, PL. CORSINI. 8a Ruta Enigmàtica de Tarragona. És una proposta en què fins a cent equips tindran tres hores per resoldre una sèrie d’enigmes que els portaran a conèixer diferents indrets de la ciutat. Els equips que sàpiguen combinar millor rapidesa, audàcia, sort, destresa, lògica, coordinació i coneixements de la ciutat seran els que tindran més opcions de concloure el repte en el mínim temps possible. Participar en aquesta Ruta té un cost de 5 € per equip, que poden estar formats per un mínim de dues i un màxim de cinc persones. Inscripcions en línia a www.kupeka.com/eventos/85/8a-enigmtica-de-tarragona.

11 h, PLATJA DEL MIRACLE, a la zona més propera a la punta del Miracle. Rebuda de les andròmines participants en la X Travessa d’Andròmines de Sant Magí, per a tarragonins i tarragonines amb esperit mariner i aventurer. Només cal construir algun artefacte que suri i ganes de divertir-se. Som-hi, valents i valentes! Ja podeu començar a arriar veles! Informació i inscripcions a www.androminestarragona.com

11 h, PLATJA DE L’ARRABASSADA. 60è Concurs Popular de Castells i Escultures de Sorra. El tradicional concurs de l’estiu tarragoní arriba a la 60a edició, amb enginy i construccions a l’alçada de l’esdeveniment. Inscripcions: 1 hora abans del començament del concurs. Categories: fins a 14 anys, a partir de 15 anys i equips de 2 a 4 persones.

12 h, PLATJA DEL MIRACLE, a la zona més propera a la punta del Miracle. Inici de la IX Travessa Infantil d’Andròmines. Si teniu ganes de posar a prova la vostra valentia i traça amb jocs d’habilitat i jocs d’aigua, aquest és el vostre lloc. Porteu qualsevol cosa que suri i ganes de passar-ho bé! Informació a www.androminestarragona.com

12 h, PG. DE LES PALMERES. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 0.30 h. Concerts: a les 13 h. Col·lectiu DJs Tromba Sound, a les 18 h. Espectacle infantil interactiu, a les 19 h. Concert acústic flamenc/fusió/covers en viu, a les 20 h. Oscárboles en concert i a les 22 h. Música chill out

12.45 h, PLATJA DEL MIRACLE, a la zona més propera a la punta del Miracle. Inici de la X Travessa d’Andròmines i Batalla Naval. Ara sí, és l’hora de la veritat! Quina serà l’embarcació capaç de sobreviure a la batalla i tornar amb l’aigua de Sant Magí? Som-hi, valents i valentes! Que la força us acompanyi!

Les imatges de la diada de Sant Magí 2018 a Tarragona | Fabian

 

19 h, RAMBLA NOVA, entre els carrers Adrià i Roger de Llúria. Classe i exhibició de ball country i line dance. Organitza: Associació Crazy Boots

19 h, DES DEL PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Un tomb per les Muralles de Tarragona. Una sorprenent passejada de més d’un quilòmetre per descobrir més de 2.000 anys d’història a través de les Muralles. Durada: 2 h.

21 h, PL. DE LES COLS. Assaig especial de Sant Magí. Un cop acabi la diada castellera de les Festes de Sant Roc, al carrer Cós del Bou, els castellers de la Colla Jove Xiquets de Tarragona es desplaçaran fins a la plaça de les Cols, on faran algunes proves tot pensant en Sant Magí.

22.30 h, PL. DE LA PAGESIA. Dansa. Esbart Santa Tecla: Les contalles de Sant Magí. La vida del copatró de Tarragona, presentada a través de set quadres escènics: Arribada a la Brufaganya, La dona endimoniada, La presó i l’alliberament del Portal del Carro, El miracle de la cova, Martiri i mort de Sant Magí, Devoció a Tarragona i Contrapàs final.

DIVENDRES 16 

12 h, PG. DE LES PALMERES. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 0.30 h. Concerts: a les 13 h. Col·lectiu DJs Tromba Sound, a les 18 h. Espectacle infantil interactiu, a les 19 h. Concert acústic flamenc/fusió /covers en viu, a les 20.30 h. La Sureña Travel Band i a les 22 h. Música chill out

12.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. Mulla’t, amb Marc Rocamora. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

17 h, Itinere, PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Descobrim la Catedral, els detalls de la imponent seu de Tarragona. Una visita plena d’art i història en què descobrirem el claustre, l’interior de la Catedral, les capelles i les peces més destacades del seu museu. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com

17.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. Aigualida, amb Agus Ferré. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

18 h, PL. VERDAGUER, fins a les 2 h. MagíTapa. La segona edició de l’indret gastronòmic per excel·lència que ens ofereixen per festes les comparses del Carnaval de la ciutat, l’espai per fer un refrigeri ràpid a preus populars per poder seguir la festa: entrepans de frankfurt, bratswurst amb formatge i ceba, bacó i formatge, llom amb formatge, hamburguesa amb ceba, vegetal amb pollastre, i patates fregides. Una iniciativa de les associacions Bou de Tarragona, Cayo Largo, Griu de Tarragona, Magic Dansa, PETADA, Platinum i Spectrum.

18 h, DES DEL PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Arqueologia oculta a la Part Alta. Deixarem de banda el fantàstic Patrimoni de la Unesco (Muralles, Fòrum Provincial, Circ, Amfiteatre) per descobrir les nombroses restes arqueològiques que hi ha amagades en cada racó de la Part Alta: aqüeductes, epigrafia, torres, monuments visigòtics… Durada: 2 h.

18.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. Aigualida, amb Agus Ferré. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

19.30 h, DES DEL PORTAL DEL ROSER. 9è Passacarrers Casteller. L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues dels Castells (ACTAC) us convida a participar d’una experiència purament castellera i festiva. Porteu una camisa qualsevol i faixa, si en teniu. Sigueu castellers per un dia sense pertànyer a cap colla i busqueu el vostre lloc al castell. Una activitat oberta a la participació de tots els tarragonins amants dels castells. Itinerari: portal del Roser, c. Salines, c. Sant Domènec, c. la Palma, pl. Font, c. Major, c. la Nau, pl. del Rei, c. Natzaret, c. Cuirateries, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, c. l’Arc de Sant Llorenç, Portal del Carro, c. Arc de Sant Llorenç, pl. Pagesia, c. Sant Llorenç, pl. Fòrum, c. Ventallols i pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes.

Les imatges de la diada de Sant Magí 2018 a Tarragona | Fabian

 

20 h, PATI DEL POU DE L’AJUNTAMENT, pl. de la Font, 1. Assaig obert de canalla dels Xiquets de Tarragona

20 h, LOCAL DELS XIQUETS DEL SERRALLO, Moll de Costa, 1. Assaig obert de canalla i escola de castells dels Xiquets del Serrallo

20.30 h, LOCAL DE LA COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla. Veniu i participeu amb els més menuts en l’últim assaig previ a la diada de Sant Magí dels Colla Jove Xiquets de Tarragona

21 h, PORTAL DEL CARRO. Assaig especial de pilar caminant de Sant Magí dels Xiquets de Tarragona

22 h, PL. DE LES COLS. Assaig especial de Sant Magí. Amb la mirada i la ment posades a la diada de Sant Magí, els Xiquets faran el seu tradicional assaig amb camisa a la plaça on van assolir la seva màxima categoria castellera dels Xiquets de Tarragona

22 h, LOCAL DE LA COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA, c. Cós del Bou, 23. Assaig general obert de castells. Veniu i participeu en l’últim assaig previ a la diada de Sant Magí de la  Colla Jove Xiquets de Tarragona

22 h, LOCAL DELS XIQUETS DEL SERRALLO, Moll de Costa, 1. Segon assaig especial de Sant Magí. A l’acabar, síndria per a tots els participants dels Xiquets del Serrallo

22 h, LOCAL SOCIAL DE LA COLLA CASTELLERA DE SANT PERE I SANT PAU. Assaig especial de Sant Magí de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

22 h, AMFITEATRE. Amfiteatrvm. Reconstrucció històrica de gladiadors amb projeccions audiovisuals.

DISSABTE 17 

10 h, CARRERÓ SANT MAGÍ. L’Enramada. Un any més la Moixiganga de Tarragona, hereva dels antics veïns de la zona, enramen el carreró de Sant Magí amb branques i herbes d’esporgar i el decoren amb algun material reutilitzat, que cada any és sorpresa. Organitza: Moixiganga de Tarragona

10.30 h, Itinere, PORTAL DEL ROSER. Visita teatralitzada guiada: Antoni de Martí i Franquès. Un científic universal. Visita didàctica que dóna a conèixer la vida i els descobriments del cèlebre científic altafullenc. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com

11 h, LOCAL DELS XIQUETS DEL SERRALLO, Moll de Costa, 1. Festa de l’escuma blava. Per segon any l’escuma de color blau arriba al barri del Serrallo per refrescar tots els nens i nenes de la ciutat. Una festa que no us podeu perdre!

12 h, PL. CORSINI. Watermelon Pool 2019. Arrencada de la Watermelon Pool, que arriba a la setena edició. Qui es vol refrescar? Qui vol ser refrescat? Es recomana portar roba de bany (obert a tothom). Voleu llançar a la piscina els TTV (Tarragonins de Tota la Vida) que integren l’star system de Tarragona? El protagonista més votat online rebrà els diners obtinguts en la venda de tiquets de la Sindriada i partides de la Watermelon Pool per destinar-los a l’entitat o l’associació que hagi triat. Horaris: de 12 a 14 h i de 18 a 2 h. Venda de tiquets al Mercat Central durant el mateix dia.  Preus: Watermelon Pool (dos intents), 1 €; tall de síndria, 0,50 €

12 h, FÒRUM DE LA COLÒNIA, c. Lleida, 1. Del Fòrum al Teatre, visita comentada. Conegueu com era la vida a l’antiga Tàrraco visitant el Fòrum de la Colònia i el Teatre. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a 977 225 494 / reserves@aurigasc.com.

12 h, DES DEL TINGLADO 4 del Moll de Costa. Tiberius, comerciant pel Mare Nostrum, visita teatralitzada. Tiberius Claudius Amiantus ens explicarà de primera mà com era el comerç del vi en època romana. L’activitat acabarà amb la degustació de vi elaborat a la manera romana. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.mnat.cat.

12 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n. Portes obertes per conèixer la Capsa de Música. Voleu saber com funciona aquest equipament municipal gestionat per l’Associació de Músics de Tarragona?

12 h, PL. DELS NATZARENS. Vermut Remullat. Veniu a fer el vermut més refrescant de Sant Magí i gaudiu de les activitats d’aigua per a petits i grans al ritme de la millor música. Porteu banyador, tovallola i calçat resistent a l’aigua.

12 h, RAMBLA NOVA, coca central, al costat de l’Oficina de Turisme. Vermut solidari per a GAIA Tarragona. Veniu a fer el vermut i col·laboreu així amb aquesta entitat dedicada al rescat d’animals abandonats o maltractats, perquè puguin seguir amb la tasca de recuperar-los i donar-los en adopció. Fins a les 20 h estarà oberta la carpa informativa de l’entitat.

Les millors imatges del Seguici de Sant Magí 2018 | Fabian

 

12 h, Bar La Pepita, PL. VERDAGUER, 9. Concert vermut amb The Soul Man Quartet.

12 h, Bar Petit Tarraco, C. BARÓ DE LES IV TORRES, 1. Concert vermut amb Stromboli Jazz Band.

12 h, PG. DE LES PALMERES. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 1.30 h. Concerts: a les 13 h. Concert flamenc/fusió acústic en viu, a les 18 h. Espectacle infantil interactiu, a les 19 h. Col·lectiu DJs Tromba Sound, a les 20 h. Svtil Press en concert i a les 22 h. Música chill out

12.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. Mulla’t, amb Marc Rocamora. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

13 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n. Vermut musical amb TMN (pop electrònic, TGN/Cat). Aquest duet de synth-pop tarragoní, format per Sara Alija i Juan Antonio Moreno, presentarà el seu nou disc, La crida.

17 h, Itinere, PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Descobrim la Catedral, els detalls de la imponent seu de Tarragona. Una visita plena d’art i història en què descobrirem el claustre, l’interior de la Catedral, les capelles i les peces més destacades del seu museu. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com

17.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. L’última gota, amb la Companyia Dos de Tres. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

18 h, PL. VERDAGUER, fins a les 2 h. MagíTapa, l’espai gastronòmic per degustar àpats ràpids per seguir gaudint dels actes de Sant Magí al carrer.

18 h, CASA DE LA FESTA, Via Augusta, 14. Sigues nano per un dia! Quantes vegades has volgut posar-te un nano? Ara és la teva oportunitat! Si tens una alçada igual o superior als 1,50 metres podràs posar-te a la pell d’un nano i ser-ne portador per un moment. Es recomana portar pantalons curts. Activitat gratuïta, amb aforament limitat: es repartiran tiquets cada hora en punt, i entre tots els participants se sortejaran productes oficials de l’agrupació. Enguany tindrem el Nano Capità i els Nanos Pagesos, i la Pagesa estrena pentinat i gandalla! Per això, el grup tarragoní (H)istrionis Teatre farà una breu presentació de l’origen dels Nanos Pagesos. No t’ho perdis! Preu: gratuït. Places limitades.

18.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. L’última gota, amb la Companyia Dos de Tres. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

19 h, interior del MERCAT CENTRAL. La Sindriada 2019. Inici del repartiment del fruit més festiu, mediterrani i tarragoní: tothom a menjar síndria! Un any més, la Sindriada donarà els diners obtinguts en la venda de tiquets de la Sindriada i de les partides de la Watermelon Pool a la celebrity més votada en línia, que els destinarà a l’entitat o l’associació que hagi triat. Que no en quedi ni un tall! Venda de tiquets al Mercat Central durant el mateix dia. Preu de la tallada: 0,50 €.

19 h, RAMBLA NOVA, tram Balcó del Mediterrani. Masterclass de zumba. Un petit aperitiu del que succeirà a la nit al mateix escenari. Som-hi!

19 h, DES DEL PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Un tomb per les Muralles de Tarragona. Una sorprenent passejada de més d’un quilòmetre per descobrir més de 2.000 anys d’història a través de les Muralles. Durada: 2 h.

19.30 h, PL. DE LA FONT. XXX Festival de Sant Magí de l’Ateneu de Tarragona. Festival musical amb l’actuació d’artistes, cantants i grups de socis. Cloenda del festival a càrrec de Jordi Català i l’Orquestra Nova Paper de Tornassol.

Revetlla Remullada 2018 | Rafa López

 

20 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n. 20è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, Capsa Music Festival. El festival organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) és ja tot un clàssic de Sant Magí. Des de fa uns anys és un festival indoor que es fa a la Capsa de Música i continua oferint de franc bona música de les nostres comarques i més enllà. Enguany el cap de cartell és la mítica banda de jazz-rock catalana Pegasus, en la seva gira de comiat. El festival arrenca pròpiament amb la proposta de versions dels Peter & Reevan Duo (EUA/Irlanda/Cat).

20.50 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n, fins a les 2 h. Segueix el 20è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, Capsa Music Festival, amb el reusenc Maurice Gene, que ens presenta el disc Golden Days, una joia que recorda el millor folk-rock americà.

22 h, AMFITEATRE. Amfiteatrvm. Reconstrucció històrica de gladiadors amb projeccions audiovisuals.

22 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n. Segueix el 20è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, Capsa Music Festival, ara amb Sandra Bautista, guanyadora del Concurs Sona9 el 2018, una cantautora considerada com una de les perles del planter musical català.

23 h, RAMBLA NOVA, tram Balcó del Mediterrani. Menéalo On Tour Sant Magí 2019! El Ball de Bastons de Tarragona posa fi als actes de celebració del seu 365è aniversari, i ho fa de la millor manera: amb una gran revetlla que us farà ballar tota la nit. Arriba per primer cop a la nostra ciutat la festa més important de la província, de la mà de Serveis Audiovisuals Más & Más i del gran DJ Nacho Lascasas, tarragoní il·lusionat per actuar a la seva ciutat natal. Petits, joves i grans podran gaudir d’un fort desplegament tècnic d’última generació de so, il·luminació i efectes especials de foc, confeti, CO2, pirotècnia… i una gran pluja de regals per al públic assistent.

23 h, PL. CORSINI. El concert de la Sindriada 2019. El concert de la Sindriada el protagonitza el grup guanyador de la cançó de l’estiu que han promogut durant l’estiu TAC 12 i Cooperativa Combinats, amb el compromís de l’Ajuntament de Tarragona i les Nits Daurades que organitza l’Ajuntament de Salou.

23 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n. 20è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, Capsa Music Festival. Albert Palomar (pop lluminós, Manresa/Cat). Aquest 2019, després d’un silenci de cinc anys, torna amb La llosa del cavall, el seu tercer disc en solitari.

23.30 h, PL. DELS SEDASSOS. Casiotones Brothers. Els Grallers Els Quatre Garrofers, en el seu 25è aniversari, ens porten aquest nou espectacle de la cia. Traüt Espectacles. Un xou musical de caràcter retro que no deixarà ningú indiferent. Torna a la màgia dels 80 amb els mítics teclats Casio i les versions més mogudes. Ball i festa assegurats.

24 h, PL. CORSINI. Final de festa de la Watermelon Pool i la Sindriada 2019 amb DJ elturtel + audiovisuals. Per acabar el dia més refrescant en aquest espai de referència gastronòmica de la millor manera possible.

0.30 h, ANTIGA TABACALERA / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, s/n. 20è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, Capsa Music Festival. Pegasus (jazz fusió, BCN/Cat). Per a la Capsa de Música és un honor acollir una banda que ha actuat en escenaris tan prestigiosos com el Carnegie Hall de Nova York, el Festival de Montreux o el Palau de la Música Catalana. Els quatre membres originals (Max Sunyer, Josep Mas Kitflus, Rafael Escoté i Santi Arisa) estan celebrant els quaranta anys del grup amb una gira de comiat que passa per Tarragona i pel festival de l’aMt, en el marc de les festes de Sant Magí.

0.30 h, C. CÓS DEL BOU. Revetlla Lila de Sant Magí amb Ovella Xao. La nit musical comença amb el ramat de bens d’Ovella Xao, en la seva estrena a Tarragona i amb el seu nou disc, Cant corral. Aquest grup sabadellenc ens farà ballar amb un bon repertori de pop-rock català, rumba i ska.

2 h, C. CÓS DEL BOU. Revetlla Lila de Sant Magí amb DJ Rayo. Després d’Ovella Xao, seguim la festa amb tot un referent entre els DJs de les nostres comarques, DJ Rayo, que ens farà ballar a dojo en el moment àlgid de la nit.

3.30 h, C. CÓS DEL BOU. Revetlla Lila de Sant Magí amb DJ Massa. I per acabar la nit amb més marxa de festa major, gaudirem dels “temassos” que ens portarà DJ Massa.

DIUMENGE 18 

10 h, TINGLADO 4 DEL MOLL DE COSTA. Jornada de portes obertes. Exposició de síntesi “TARRACO/MNAT”. Un recorregut per vuit segles d’història de la Tàrraco romana a partir d’una acurada selecció de peces del fons del Museu.

10 h, Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona, AV. DE RAMÓN Y CAJAL, 84. Jornada de portes obertes. Exposició “El món de la mort a Tàrraco”.

10 h, RAMBLA NOVA, davant del Teatre Metropol. Trobada d’intercanvi de plaques de cava.

11 h, Teatre romà, C. SANT MAGÍ, 1. Visita guiada al Teatre romà. En la visita comentada coneixerem el Teatre romà i el seu entorn, i podrem recórrer la recreació de la càvea, que fa comprensible al visitant l’envergadura del monument en època romana. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.mnat.cat.

11.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. Gotes d’aigua sobre una fulla d’alzina, amb la Genovesa, Narratives Teatrals. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

12 h, FÒRUM DE LA COLÒNIA, C. LLEIDA, 1. Del Fòrum al Teatre, visita comentada. Conegueu com era la vida a l’antiga Tàrraco visitant el Fòrum de la Colònia i el Teatre. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a reserves@aurigasc.com.

12 h, DES DEL TINGLADO 4 DEL MOLL DE COSTA. Tiberius, comerciant pel Mare Nostrum, visita teatralitzada. Tiberius Claudius Amiantus ens explicarà de primera mà com era el comerç del vi en època romana. L’activitat acabarà amb la degustació de vi elaborat a la manera romana. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a mnat@gencat.cat

12 h, PL. DE DAMES I VELLS. Vermut “populart”, amb DJ, fideuada morena, concurs de versots posant a parir Dames i Vells i cinquè concurs (potser l’últim) de disfresses i versots de Dama i Vell o autoritats, fotocul participatiu (veniu nets i polits) i diversos tallers. Hi haurà escenari obert i paradeta de productes Dames i Vells de km 0. Bases i inscripcions dels concursos a www.damesivells.cat.

12 h, PG. DE LES PALMERES. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 1.30 h. Concerts: a les 13 h. Concert flamenc/fusió acústic en viu, a les 18 h. Espectacle infantil interactiu, a les 20 h. Oxenta’s en concert, a les 22 h. Música chill out

12 h, PL. DEL REI. La Petita Remullada. Després de l’èxit de la primera edició, Sant Magí consolida aquest format petit, pensat en exclusiva per als nens i nenes de fins a 12 anys. Els elements típics de la Remullada, el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina, no pararan de tirar aigua, tot amanit amb la música que més us agrada. Els grans us haureu d’esperar a la nit. No us oblideu del banyador i la tovallola ni de dur calçat que es pugui mullar. Remulleu-vos, petits!

12 h, PL. DE LA FONT. Vermut solidari. Fer el vermut és un costum mediterrani. Ser solidari també. Mou-te per una bona causa!

12.30 h, VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins. Gotes d’aigua sobre una fulla d’alzina, amb La Genovesa, Narratives Teatrals. Descobriu els nous espectacles de TarrAQUAnins per a aquest estiu! Quatre representacions teatrals úniques i refrescants, plenes de diversió, emocions i coneixement sobre l’ús de l’aigua. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

12.30 h, TINGLADO 4 DEL MOLL DE COSTA. Visita comentada a l’exposició de síntesi “TARRACO/MNAT”. Un recorregut per vuit segles d’història de la Tàrraco romana a partir d’una acurada selecció de peces del fons del Museu. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia www.mnat.cat.

18 h, PL. VERDAGUER, fins a les 2 h. MagíTapa, l’espai gastronòmic per degustar àpats ràpids per seguir gaudint dels actes de Sant Magí al carrer.

18 h, CTRA. DE SANTES CREUS, c. Rovira i Virgili, Rambla Nova, c. Sant Agustí i c. Portalet. L’Entrada a Tarragona de l’aigua de Sant Magí. Portants, cavalleries i els carros enramats, després de dos dies de dur camí des de la Brufaganya, la terra aspra, arriben a la ciutat, que els espera amb els braços oberts.

19 h, PL. DE LA FONT. L’Arribada de l’aigua de la Brufaganya, amb els portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls. Sorolls, olors i sensacions d’altres temps, al servei del darrer esforç per arribar a la plaça més tarragonina.

19.15 h, DES DE LA PL. DE LA FONT. La Pujada cap al Portal del Carro, amb el Seguici de Sant Magí, integrat pel penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i carrossa enramada del sant. Itinerari: c. Cós del Bou, bda. Pescateria, c. la Nau, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques i c. Arc de Sant Llorenç / Portal del Carro.

19.30 h, aproximadament, BDA. PESCATERIA. La Pujada de carros i cavalleries, al ritme de la Banda Unió Musical de Tarragona, que s’incorpora al Seguici a la plaça de l’Esperidió.

20 h, C. DE LES COQUES I C. ARC DE SANT LLORENÇ. Salutació a l’aigua per les colles castelleres. Tot seguit, al Portal del Carro, repartiment de l’aigua, les mides i els càntirs de la festa. I després, retorn del Seguici cap a la plaça de la Font.

20.30 h, aproximadament, PL. DE LA FONT. Ball de gegants, amb els gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, i la banda de música i balls de bastons.

21 h, PL. DELS CARROS. Quarta Pujada Familiar-Festiva a Sant Magí, puja aquí dalt i balla!, acompanyats de grups d’animació i d’una de les xarangues més animades de la ciutat, els Pujats de To, fins a arribar a la plaça de la Pagesia, amb un gran final de festa: fideuada per a tots els participants i DJ! Itinerari: pl. Carros, c. Apodaca, c. Unió, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet, c. Cós del Bou, bda. Pescateria, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. Fòrum, c. Sant Llorenç i pl. Pagesia. Venda anticipada de tiquets a la parada de la comparsa PeTaDa al MagíTapa i el mateix dia de l’acte a partir de les 20 h a la plaça dels Carros (fins a exhaurir-ne les existències). Preus: venda anticipada barret + fideuada, 3,5 €; plat de fideuada, 4 €,  a la plaça de la Pagesia,  a partir de les 20 h.

23 h, PL. DEL REI. La Revetlla Remullada amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i DJ Remullat, la millor combinació d’aigua i bona música que des de fa vint-i-un anys compleix amb aquest ritual ineludible per als joves tarragonins. Tothom a gaudir de la nit més fresca amb els tradicionals efectes aquàtics ruixadors del Carro, la Síndria, la Petxina Pelegrina i el Càntir!

23 h, PL. DE LA FONT. Revetlla amb les orquestres Mitjanit i Banda Neón. Aquesta nit tindrem a la nostra plaça revetllera més emblemàtica dues bandes de primer nivell que han vingut amb la idea de fer-nos ballar a cop de versions fins que el cos digui prou. Som-hi!

DILLUNS 19 . DIADA DE SANT MAGÍ 

5 h, ESGLÉSIA DEL PORTAL DEL CARRO. La Missa primera. Altres celebracions religioses, cada hora fins a les 10 h. Totes aquestes misses són organitzades per l’administració de la capella del sant.

7 h, DES DE LA PL. DE LA FONT. Toc conjunt de matinades, anunciades per tres coets de tro, amb els grallers, els timbalers i els músics que hi vulguin intervenir.

9 h, Club Natació Tàrraco, PG. TORROJA, 86. XXXII Torneig de Tennis Taula Sant Magí. El Club Natació Tàrraco organitza des de fa més de trenta anys el Torneig de Tennis de Taula de Sant Magí, que va néixer per iniciativa de mossèn Serra i que anava destinat a tots aquells que havien nascut, vivien, treballaven o estudiaven a Tarragona. A les 8.30 h, inscripcions només per a federats. No cal ser soci del Club Natació Tàrraco.

9 h, Pastisseria Conde, C. COMTE DE RIUS, 5. L’Esmorzar de Sant Magí: el Bastó. L’artesania tradicional de la Pastisseria Conde transforma el seu tradicional i llaminer Bastó de Sant Magí en entrepà perquè esdevingui l’esmorzar de festa major. Dins del pa hi trobareu llonganissa esparracada amb allioli de fesols, pols de pernil i un toc d’oli d’alfàbrega. Boníssim! S’oferirà aquest dia fins a exhaurir-ne les existències. Preu: 3 €.

10 h, ZONA DEL MARE INTERNUM, pg. Rafael Casanova. Xocolatada, i tot seguit concurs infantil de dibuix de temàtica marina.

10.30 h, ZONA DEL MARE INTERNUM, pg. Rafael Casanova. Travessia de natació amb aletes.

11 h, ermita de Sant Magí, PORTAL DEL CARRO. Missa cantada.

11.30 h, ZONA DEL MARE INTERNUM, Mas Bonet, pg. Rafael Casanova. Missa, professó submarina i col·locació de la imatge de sant Magí a la cova.

11.30 h, PL. DE LES COLS. Entrada a plaça de les colles castelleres, a toc de gralla i timbal. Per garantir puntualitat en l’inici de la diada, agrairem la col·laboració del públic perquè els castellers puguin accedir a plaça.

12 h, PL. DE LES COLS. Castells, torres i pilars, amb els Xiquets de Tarragona, la Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit per sorteig. L’actuació consta de tres rondes, però la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer dues tandes més, mantenint l’ordre sortejat, i en la darrera ha d’aixecar construccions superiors a les ja bastides. Els pilars tanquen l’exhibició. A l’acabar, toc de vermut amb els grallers i els timbalers de les colles.

12 h, ERMITA DE SANT MAGÍ, Portal del Carro. Ofrena floral a sant Magí, interpretació del parenostre i cant dels goigs.

12 h, PG. DE LES PALMERES. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 18 h. Concert: a les 13 h. Col·lectiu DJs Tromba Sound

12 h, Cal Peter, C. CÓS DEL BOU, 8. 8è Concert Vermut amb Stromboli Jazz Band.

12.30 h, ZONA DEL MARE INTERNUM, pg. Rafael Casanova. Entrega de premis del concurs infantil de dibuix i de la travessia de natació amb aletes.

18 h, PL. VERDAGUER, fins a les 23 h. MagíTapa, l’espai gastronòmic per degustar àpats ràpids per seguir gaudint dels actes de Sant Magí al carrer.

19 h, DES DE LA PL. DE LA FONT CAP AL PORTAL DEL CARRO. L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, anunciada pels tres coets de tro. Hi participen el penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb la corporació municipal, escortada per la Guàrdia Urbana de gran gala. Itinerari: bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, c. Sant Pau i pla de Palau.

19.00 h, DES DEL PORTAL DEL CARRO. La Professó de Sant Magí, en la qual els integrants del Seguici precedeixen la creu processional acompanyada per dos cirials, els infants representant la persecució i martiri de sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els Ministrers de la Ciutat de Tarragona que acompanyen la imatge del sant —seguint compassadament el so dels tabals— i el clergat. Itinerari: c. Arc de Sant Llorenç, c. Sant Pau, pla de Palau, c. Claustre, c. Escrivanies Velles, pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, c. Major, c. la Nau, Pilats, pl. del Rei, c. Portella, c. Granada, pl. Sant Antoni, c. Descalços, pl. Pagesia i c. Arc de Sant Llorenç.

20.30 h, aproximadament. L’Entrada de Sant Magí A LA CAPELLA DEL PORTAL DEL CARRO, amb el potent, tossut i persistent acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia Igual de Canyelles (Garraf), que culminarà quan la petita imatge s’endinsi pel Portal del Carro. Tot seguit, un cop el sant hagi entrat, des de la plaça de la Pagesia, pujada dels pilars caminant de les colles castelleres per ordre d’antiguitat.

20.45 h, DES DEL PORTAL DEL CARRO FINS A LA PL. DE LA FONT. Tornada del Seguici de Sant Magí.

21 h, RAMBLA NOVA, davant del monument a la sardana. Tradicional ballada de sardanes de Sant Magí, amb la Cobla Reus Jove.

21 h, aproximadament, PL. DE LA FONT. Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí, que clourà aquest Sant Magí 2019.

DISSABTE 31 

20.15 h, PL. DE LA FONT. Sortida de la Cursa Nocturna Infantil del Seguici.

21.15 h, PL. DE LA FONT. Sortida de la 8a Cursa Nocturna Solidària del Seguici. La Mulassa de Tarragona organitza un any més aquesta tradicional cursa de caràcter solidari que recorre els carrers més emblemàtics de Tarragona en benefici de l’Associació Quilòmetre Zero i el seu projecte d’inclusió infantil Els Rossinyols. Inscripcions a www.athleticevents.net.

ACTES PREVIS

DIVENDRES 2 I DISSABTE 3 

22 h, AMFITEATRE. Amfiteatrvm. Reconstrucció històrica de gladiadors amb projeccions audiovisuals. Més informació i venda d’entrades a www.tarragonaturisme.cat i a les oficines municipals de turisme de Tarragona.

Dijous 8 d’agost

18 h, CAMP DE MART. Inici de l’11a edició de La iMAGInada - Espai per a la llibertat d’expressió! Fins al dia 12 d’agost podreu experimentar una varietat de sensacions amb tots els actes programats per a tots els públics als jardins del Camp de Mart de Tarragona. Aquest projecte autogestionat és possible gràcies a la feina de centenars de persones voluntàries. Veniu, col·laboreu amb el projecte i participeu-hi!

18 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria… Aquí hi podreu trobar exposats articles de proximitat, ecològics i singulars, a més de xerrades i tallers oferts pels mateixos artesans. Informa-te’n al web www.laimaginada.cat.

19 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Dynamic Ecstatic Dance amb Paradigmantra. En aquesta activitat podreu gaudir de l’ecstatic dance amb la música proposada pel DJ Paradigmantra. Un viatge no verbal amb el moviment, amb el sentir dels diferents sons i intensitats, perquè cada persona balli com senti el seu cos des de la llibertat.

20 h, DES DE LA PL. DE LA FONT. Cercavila de La iMAGInada amb Band Tokades. Grup de percussió femení de Cervera. Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, c. Cavallers, pl. Pallol i jardins del Camp de Mart.

20 h, DES DE LA PL. CORSINI. Cercavila de La iMAGInada amb la batucada Tympanum. Itinerari: pl. Corsini, c. Cañellas, Rambla Nova, c. Assalt, Via de l’Imperi i jardins del Camp de Mart.

20.30 h, CAMP DE MART. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks. Descobriu-les totes a www.laimaginada.cat.

21.30 h, CAMP DE MART. La Plaça. Concert de La iMAGInada amb Roba Estesa. Un any després de la publicació del seu segon disc, Desglaç, Roba Estesa presenta la nova gira, Orgull. Amb un espectacle renovat, festiu i combatiu, Orgull esdevé una oda a la diversitat.

23 h, CAMP DE MART. La Plaça. Sessió de DJ Jazz. Empoderem-nos a través de la música feminista. Per unes festes lliures de sexisme i LGBTIfòbia!

DIVENDRES 9 

10 h, exterior del dipòsit de vehicles (CAMÍ ERMITA DE LA SALUT). Art Corner Dipòsit. Durant tot el matí, grafiteres i muralistes de l’escena local deixaran el seu segell als murs.

10.30 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria…

11 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Sent conscient del meu cos. Posem la mirada en el nostre cos per poder integrar els diferents aspectes de l’ésser humà: mental, emocional, corporal i energètic. A càrrec de Marta Palomo, terapeuta gestalt, formada en teràpia corporal, col·laboradora del Cercle Gestalt - TCI Tarragona.

11.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. Connecta’t. Pilates (hipopressius). Veniu a gaudir d’aquest taller on, a través de la respiració, prendrem consciència del nostre cos i activarem el treball hipopressiu, per continuar amb una taula de pilates. A càrrec d’Irene Pereira Silveira, tècnica esportiva al CN Tàrraco. Es recomana portar aigua, roba còmoda i una estora.

12 h, CAMP DE MART. Espai Tastets. Taller i tast de formatges artesans. Explorareu amb sentits la diferència entre un formatge làctic i un d’enzimàtic i descobrireu el resultat de la llet pasteuritzada. Inscripcions al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.

12.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Autoconeixement i sexualitat femenina. Totes les persones tenim sexualitat femenina. Aquest taller no és exclusiu per a dones: està dirigit a tothom que vulgui conèixer noves perspectives despatriarcalitzades entorn del cos i la sexualitat humana. Xerrada a càrrec de Georgina Mercader, terapeuta integral, ballarina holística i astròloga.

17 h, exterior del dipòsit de vehicles (CAMÍ ERMITA DE LA SALUT). Art Corner Dipòsit.

17 h, CAMP DE MART. Taller d’elaboració de pa. Apreneu a fer el vostre propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

17.30 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria… Aquí hi podreu trobar exposats articles de proximitat, ecològics i singulars, a més de xerrades i tallers oferts pels mateixos artesans.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Jocs i tallers adaptats a la discapacitat visual. Podreu escriure-hi el vostre nom en braille, i també fer un circuit sensorial de reconeixement d’objectes i olors. Veniu i apreneu-ne!

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Espai Familiar. Durant tota la tarda hi haurà un espai destinat per a infants de 0-3 anys i famílies.

18 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

Les imatges de la iMAGInada al Camp de Mart de Tarragona | Isma

 

18 h, CAMP DE MART. Art Corner Mart. Taller: Reenjoia’t! Veniu a conèixer el món de la joieria contemporània. Apreneu a crear i a reveure les joies des d’un nou punt de vista i creeu les vostres pròpies peces. Es recomana portar elements/materials que vulgueu reciclar/reutilitzar i moltes ganes de plasmar les vostres idees. A càrrec de @raa_tuyo. Taller limitat a majors de 14 anys. Durada: 3 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Aforament limitat.

18 h, Camp de Mart. Espai Tastets. Tast de productes apícoles. Us portarem diferents varietats de mel de casa nostra, així com pol·len i pròpolis, per poder fer-ne un tast i conèixer les seves propietats organolèptiques, nutricionals i medicinals. A càrrec de David Mallol de Flors del Brugent. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

18 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Gestació i moviment. Coneixerem una metodologia de preparació corporal, sensorial i emocional per al part. A càrrec d’Uma Zuasti, terapeuta corporal.

18 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. Taller i jam d’acroioga. Veniu a conèixer i compartir l’acroioga, una fusió de ioga i acrobàcia en què posareu a prova l’equilibri. Taller a càrrec de Paula Profitós.

19.30 h, CAMP DE MART. Punt Lila i Multicolor de la Plaça. El teló violeta. Treballem les violències sexistes en l’entorn jove a través del teatre i de les dinàmiques participatives.

19.30 h, CAMP DE MART. Espai Tastets. Tast de cervesa artesana. La Castellera ens presenta un recorregut per diferents estils de cervesa descobrint-ne l’origen, els ingredients, les característiques i els mètodes d’elaboració. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

19.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. L’equilibri robat. Parlem de cicle menstrual en cercle de dones. Ens trobem per compartir, en format cercle de dones. Veniu i us emportareu algunes tècniques molt útils per al vostre dia a dia. A càrrec de Fanny Ulldemolins, terapeuta holística i facilitadora de cercles de dones.

20.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Espectacle de màgia i clown amb Tager. Xou divertit i participatiu en què petits i grans podran gaudir de les il·lusions, dels jocs de mans i sobretot dels disbarats d’un mag ben divertit i esbojarrat!

20.30 h, CAMP DE MART. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb les food trucks.

21 h, CAMP DE MART. Sopars del Món. Una bona manera de conèixer noves cultures és amb la panxa ben plena. Amb els Sopars del Món tindràs la possibilitat de tastar, molt a prop de casa, menjars típics d’indrets llunyans. El preu inclou beguda (aigua o vi) i postres. Preu: 6 €.

22 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Concert de Kuzu. Cúmbia feminista des de Benimaclet (València). Kuzu vol ser un crit de sororitat i d’energia per continuar construint juntes una societat més amable i habitable per a totes.

22 h, AMFITEATRE. Amfiteatrvm. Reconstrucció històrica de gladiadors amb projeccions audiovisuals.

23.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Concert de The Goliards Collective. Banda que combina ska i jazz, partint de gèneres com el rocksteady, el soul o el pop, combinant-ho amb el jazz tradicional i el jazz llatí. Podreu sentir temes de jazz, soul i pop coneguts en un format més ballable, aprofitant l’irresistible groove de l’ska més primerenc.

0.30 h, CAMP DE MART. La Plaça. Concert de Fetitxe 13. Un projecte musical que neix el 2009 de la mà de Joël Prieto Prats (Ànima Inquieta). MC i activista en pro del hip-hop i la difusió de la contracultura, comunicador i escriptor en constant aprenentatge, Prieto demostra, des de nen, una sensibilitat especial i una profunda passió per totes les facetes artístiques, especialment la pintura i la literatura.

Les imatges de la iMAGInada al Camp de Mart de Tarragona | Isma

 

2 h, CAMP DE MART. La Plaça. Concert de Seikos. Banda de ska i reggae del Llobregat que presenta el seu primer treball discogràfic, Viaje al centro. El directe no deixa ningú indiferent, amb coreografies, interaccions amb el públic i moltes ganes de ballar!

3.30 h, CAMP DE MART. La Plaça. Sessió de DJ amb PD Peting. Un duet de DJs que et faran ballar amb el seu xou elèctric i innovador. Tot un referent en la ballaruga tarragonina.

DISSABTE 10 

10 h, exterior del dipòsit de vehicles (CAMÍ ERMITA DE LA SALUT) i mur interior del Teatre Auditori Camp de Mart. Art Corner Dipòsit i Auditori. Durant tot el matí, grafiteres i muralistes de l’escena local deixaran el seu segell als murs.

10.30 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria…

11 h, C. DEL PORTAL DEL CARRO. Indrets de Sant Magí a Tarragona. Descobriu els espais més maginians de la nostra ciutat. Ruta guiada a càrrec del gestor cultural Jordi Bertran.

11 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Del cos a l’art. Podreu gaudir d’una experiència vivencial, d’atenció i escolta, que donarà lloc a l’expressió, el joc i la creació. A càrrec de Paola Cardona i Marta Palomo, col·laboradores del Cercle Gestalt - TCI Tarragona.

11 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Espai Familiar. Durant tot el dia hi haurà un espai destinat per a infants de 0-3 anys i famílies.

11 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Activitats infantils i tallers creatius. Veniu a passar-ho bé amb les sorpreses que us hem preparat!

11 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Fes l’aleta castellera. Inflable per aprendre a pujar als castells amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona

11.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. Taller familiar: De la Terra a l’arquitectura. Farem volar la imaginació construint la casa dels nostres somnis amb terra, mitjançant minitoves que fabricarem nosaltres. Taller per a infants de totes les edats (de 0 a 12 anys) i per als seus acompanyants adults. A càrrec de Mans a Terra, col·lectiu d’arquitectes especialistes en bioconstrucció i sostenibilitat, a la recerca d’una via alternativa per fer arquitectura.

11.30 h, CAMP DE MART. Art Corner Mart. Taller: L’art comença a casa! Un pot de vidre, pintura i fil per aconseguir una torreta o un portaespelmes únic. A càrrec de Iris Cámara. Taller limitat a majors de 14 anys. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Durada: 2 h. Aforament limitat.

12 h, PL. DEL REI. Mulla’t amb els Xiquets. La manera més refrescant de començar Sant Magí! Nens i nenes, porteu banyador, tovallola i calçat resistent a l’aigua per gaudir de valent amb els Xiquets!

12.30 h, CAMP DE MART. Zona Gastronòmica. És l’hora del vermut! Acompanya’l amb alguna de les diferents propostes gastronòmiques de les food trucks

12.30 h, C. DEL PORTAL DEL CARRO, 14. Vermut acompanyat de les músiques festives dels grallers dels Xiquets de Tarragona, sota el tendal del Portal del Carro. No us oblideu del got reutilitzable i veniu a gaudir d’un gran ambient festiu. També podreu comprar la samarreta de les festes de Sant Magí, inspirada enguany en la Revetlla Remullada.

13.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. The Feos’ Experience. Quartet tarragoní amb vocació popular. Jazz de carrer, xaranga de distàncies curtes, sense gaires limitacions ortodoxes.

16.45 h, PLA DE LA SEU. VI Trobada de Gegants i Nanos. Arribada i plantada dels gegants i nanos participants. Enguany serà una trobada ben especial, ja que se celebra el 10è aniversari de la Colla Gegantera del Passeig Torroja i es retrà homenatge a l’Anna Mula, ànima de la trobada de gegants de Sant Magí. És per això que hi estan convidades més de quaranta colles geganteres, entre les quals la gran majoria de gegants locals, gegants centenaris, gegants històrics i convidats d’honor vinguts d’arreu de Catalunya: Gegants Vells del Vendrell, Gegants de l’Arboç, Gegants Vells de l’Arboç, Gegants de Torroella de Montgrí i, vinguts de Navarra, els Gigantes de Huarte. També es presentarà la restauració dels Gegants Vells del Passeig Torroja, feta pel jove restaurador lleidatà Pol Olivés.

17 h, exterior del dipòsit de vehicles (CAMÍ ERMITA DE LA SALUT). Art Corner Dipòsit. Grafiteres i muralistes de l’escena local deixaran el seu segell als murs.

17 h, CAMP DE MART. Taller d’elaboració de pa. Apreneu a fer el vostre propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

17 h, CAMP DE MART. Art Corner Auditori. Durant tota la tarda, grafiteres i muralistes de l’escena local deixaran el seu segell al mur de l’Auditori del Camp de Mart.

17.30 h, DES DEL PLA DE LA SEU. VI Trobada de Gegants i Nanos. Inici de la cercavila de tots els grups participants. Ballada de lluïment de cada un dels grups a la plaça Corsini. Itinerari: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí, Rambla Nova, c. Cañellas i pl. Corsini.

17.30 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria…

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Jocs tradicionals reciclats. Veniu a jugar a jocs tradicionals amb materials reciclats.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Joc del jianzi i actuacions d’ombres xineses. Juga al joc tradicional de la Xina, el jianzi! També sigues espectador de l’espectacle de les ombres xineses.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Taller de sostenibilitat. Activitat per transmetre una visió crítica sobre com afecta la contaminació.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Espai Familiar. Durant tota la tarda hi haurà un espai destinat per a infants de 0-3 anys i famílies.

18 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

18 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Presentació de l’exposició fotogràfica “#NouEixampleCaraB”. El col·lectiu Bandera Negra és una associació cultural constituïda el gener del 2016 a Tarragona. El seu objectiu principal és la difusió cultural a través de la fotografia i fent protagonistes de l’acció les persones que habiten als barris. Concretament, l’exposició que ens acompanyarà en aquesta iMAGInada és una obra en blanc i negre realitzada per fotògrafs locals entre el març i el maig d’enguany a la nostra ciutat.

18 h, CAMP DE MARt. Espai Tastets. Taller i tast de croquetes. Amb aquest taller aprendràs com fer unes meravelloses croquetes casolanes i amb productes que tots tenim a casa nostra. Santi Fortuny Pàmies és cuiner de professió al Casal Popular Sageta de Foc, i cuiner militant a tots els àpats populars haguts i per haver. Sense bon menjar tampoc hi ha revolució! Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

18.15 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Taula rodona: “Transformació social i comunitària a través de l’art”. En la present taula rodona comptarem amb exemples de projectes o accions que utilitzen diferents disciplines artístiques per dur a terme processos de transformació social.

18.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. Taller de reflexologia a les mans. Podreu conèixer els principis de la reflexologia i com ens pot ajudar en el nostre dia a dia. A càrrec de Silvia Ferré, reflexòloga i aromaterapeuta.

18.30 h, CAMP DE MART. Art Corner Mart. The art happens, vol. 1. Des de la sospita que l’art succeeix, veniu i participeu de la primera part d’aquesta creació multidisciplinària i col·lectiva.

19.30 h, PL. DE LES COLS. La Cucafera busca princesa i cavaller! Un any més la Cucafera ha despertat i atemoreix la ciutat. És per això que cal un valent cavaller que la capturi i una princesa que la domestiqui i faci bona. Us animeu a viure l’experiència i a formar part de la representació de la llegenda? Per a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys. Cal enviar un correu a cucaferatgn@hotmail.com.

19.30 h, CAMP DE MART. Punt Lila i Multicolor de la Plaça. Música i gènere. Xerrada taller sobre la creació de la música amb perspectiva de gènere. Creem-la i analitzem-la.

19.30 h, CAMP DE MART. Espai Tastets. Tast de vins. Un any més la cellerera Montse Veses i Ferrer ens proposa una selecció especial de vins, en aquesta ocasió de Mallorca, per descobrir els secrets del món del vi a través dels sentits: les aromes, els gustos i les textures. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

20 h, DES DE SANT MAGÍ DE LA BRUFAGANYA. 3a Marxa de l’Aigua de Sant Magí. Caminada de resistència no competitiva que recorrerà el camí fins a Tarragona, amb una distància de 67 quilòmetres i un desnivell acumulat de 3.836 metres. Enguany amb l’opció de fer la meitat del recorregut sortint de Rodonyà a les 7 del matí. Inscripcions en línia a www.kupeka.com i presencials a La Roca Foradada (c. de l’Alguer, 7). Preu: 25 €.

20 h, ESGLÉSIA DE SANT LLORENÇ. Missa de Sant Llorenç. Ofici solemne en honor de sant Llorenç, copatró dels bracers des de l’any 1405, a càrrec de mossèn Xavier Reñé Balcells. L’acte serà acompanyat pels cants litúrgics interpretats per la Coral L’Àncora, dirigida per Sílvia Virgili. Tot seguit, benedicció i repartiment d’alfàbrega entre els assistents i vermut a la sortida de l’església.

20.30 h, CAMP DE MART. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb les food trucks.

21 h, CAMP DE MART. Sopars del Món.

21.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Joan Masdéu presenta la gira d’Innocents, el seu tercer disc en solitari després de la dissolució de Whiskyn’s, banda que va liderar durant tota la seva trajectòria.

22 h, AMFITEATRE. Amfiteatrvm. Reconstrucció històrica de gladiadors amb projeccions audiovisuals..

23 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Afará Ancestors. Una trobada entre la cultura africana i afrocubana, un pont musical, cultural i emocional que uneix el present amb els nostres ancestres. Una idea original de Luis Cojal, contrabaixista cubà, que, després d’unir-se al percussionista Baba Maiga i la seva carabassa, va trobar en el ngoni d’Adama Kone el so perfecte per a aquest projecte.

0.30 h, CAMP DE MART. La Plaça. Orquestra Tumultuosa. Grup de bachata rebel i feminista del Bages. “Speed bachata tunejada”, “hard cúmbia edulcorada” o “txa-txa-txa fusió” són algunes de les etiquetes estilístiques que els podem posar. En fi, que fan ballar la penya a totes hores, amb lletres reivindicatives, congues i bona bachata!

2 h, CAMP DE MART. La Plaça. Radio Reggae. Després de tota l’experiència amb la banda de mestissatge de Barcelona Zulú 9.30, amb cinc discos d’estudi i al llarg de més de quinze anys actuant als millors escenaris de tot Europa, es presenta en el panorama musical, amb un nou format electroacústic, Radio Reggae.

3.30 h, CAMP DE MART. Art Corner Plaça. The art happens, vol. 2. Des de la sospita que l’art succeeix, veniu i participeu de la segona part d’aquesta creació multidisciplinària i col·lectiva

3.30 h, CAMP DE MART. La Plaça. Sessió de DJ Tziki.

DIUMENGE 11 

10 h, exterior del dipòsit de vehicles (CAMÍ ERMITA DE LA SALUT). Art Corner Dipòsit. Grafiteres i muralistes de l’escena local deixaran el seu segell als murs.

10.30 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria…

11 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Espai Familiar. Durant tot el dia hi haurà un espai destinat per a infants de 0-3 anys i famílies.

11 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. La petita minigimcana. Supera les diferents proves!

11 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Aterra amb el paracaigudes. Juga amb els diferents jocs que permet el paracaigudes!

11 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. Classe de kundalini ioga. Experiència pràctica d’exercicis i àssanes de ioga proposades per Yogui Bhajan per alliberar tensions pròpies i que faciliten mantenir-se en calma. Es recomana tenir més de 16 anys i portar roba còmoda, una estora o tovallola i un fulard o mocador per fer els exercicis. A càrrec de Sió Santaulària, professora de kundalini ioga certificada per l’AEKY, Centre de Ioga i Atenció Plena IoSóc.

11.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. Desmuntant el pensament monògam per construir xarxes afectives. La XAR (Xarxa d’Amors Rurals) ens oferirà aquest espai de seguretat on podrem qüestionar-nos maneres de fer i de pensar.

12 h, PL. DEL REI. Assaig especial de Sant Magí. A vuit dies de Sant Magí, els Xiquets premem l’accelerador. Veniu a viure l’autèntic esperit Santa Anna!

12 h, PL. PRIM, Espai Salvador Fà i Llimiana. Vermut del 35è aniversari del Ball de Gitanes de Tarragona. Veniu a gaudir del vermut especial que ens ha preparat l’entitat per celebrar els 35 anys que fa que ofereixen una de les danses més enèrgiques i animades del Seguici Popular de Tarragona.

12 h, CAMP DE MART. Mercat d’intercanvi. Espai per donar una segona vida als objectes que tenim a casa, sense necessitat de l’intercanvi econòmic. Més informació i inscripcions a www.laimaginada.cat.

12.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Cercle de cant de mantres i música medicinal. Una meditació a través de la música a càrrec de Pilar i Amanda.

12.30 h, CAMP DE MART. Zona Gastronòmica. És l’hora del vermut! Acompanyeu-lo amb alguna de les diferents propostes gastronòmiques de les food trucks.

13.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Sessió DJs iMAGInaris. En onze edicions de La iMAGInada hi han passat des de Txarango fins a Mafalda, de Skalari a Bemba Saoco, de Malakaton a Extracto de Lúpulo. En aquest sessió farem un repàs de la nostra història i el que calgui per ballar-la.

14 h, ANTIC HOSTAL DEL SOL, pg. de Sant Antoni. Dinar matalasser de Sant Magí. Un cop acabat l’assaig, toca agafar forces i brindar pels Xiquets i per Sant Magí! Venda de tiquets als assajos previs

17 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum. V Fira d’Entitats. Un espai dedicat a les entitats que duen a terme projectes o accions al Camp de Tarragona i volen donar a conèixer la seva tasca per enfortir vincles entre diferents agents associatius del territori.

17 h, CAMP DE MART. Taller d’elaboració de pa. Apreneu a fer el vostre propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

17 h, CAMP DE MART. Construcció d’instruments amb materials naturals. Una nou i una castanya, una canya i un lligam…, diverses peces de la natura són font d’inspiració per cercar i produir una sonoritat increïble i del tot divertida. A partir de 12 anys. A càrrec d’Albert Margalef

17 h, exterior del dipòsit de vehicles (CAMÍ ERMITA DE LA SALUT). Art Corner Dipòsit. Grafiteres i muralistes de l’escena local deixaran el seu segell als murs.

17.30 h, CAMP DE MART. iMAGInARTE - mercat d’artesania, art i alimentació. Productores, il·lustradores, dissenyadores, artesanes, bijuteria…

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Taller de jardineria.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Taller de sorra del Senegal. Pots practicar la tècnica tradicional del Senegal que consisteix a pintar quadres amb arena de diferents colors.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Espai Familiar. Durant tota la tarda hi haurà un espai destinat per a infants de 0-3 anys i famílies.

17.30 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. Juga al comerç just! Descobriu quines alternatives tenim de comerç just amb el joc de l’oca, una sopa de lletres i les set diferències.

18 h, CAMP DE MART. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

18 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 1. Taula rodona: “Adolescents i joves migrants no acompanyats: de l’estigma a la vulneració de drets”.

18.30 h, CAMP DE MART. Espai Fòrum 2. “Integritat energètica a través dels cinc elements o forces primàries de l’Univers”. A càrrec d’Ashanka, formador en trino, exprofessor en tècniques integradores de la URV i la UAB, biocomunicador i entrenador nacional de gimnàstica.

18.30 h, CAMP DE MART. Art Corner Mart. Taller: El món del tattoo. Introduïu-vos en la història i la cultura d’aquest art mil·lenari, parlem del tatuatge des dels seus orígens! A càrrec d’Old Roots Tattoo.

19 h, LOCAL SOCIAL DE LA COLLA CASTELLERA DE SANT PERE I SANT PAU. Assaig especial de Sant Magí. A l’acabar, canya i tapa per als participants.

19.30 h, CAMP DE MART. Espai Tastets. Taller i tast de patés vegetals amb plantes aromàtiques. El projecte La Silvestrina ens explicarà receptes i aprendrem a fer alguns patés gustosos i vegetarians. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada. Places limitades.

19.30 h, CAMP DE MART. Punt Lila i Multicolor de la Plaça. Parlem-ne. Què és tot això del gènere que ara està tan de moda? Sexe i gènere són el mateix? Tu què ets? Resolem dubtes i aclarim conceptes.

20.30 h, CAMP DE MART. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb les food trucks.

20.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Dr. Dubwiser Hi-fi serà el soundsystem encarregat de fer-nos ballar amb les seves produccions a ritme de reggae i les versions dub mesclades en directe, sempre amb formats totalment analògics. Per a qui no el conegui, el soundsystem és, a més d’un equip de so artesanal i autoconstruït, un espai on trobar-se, compartir, ballar i difondre missatges i actituds conscients relacionades amb el món que ens envolta. All tribes are welcome!

22 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Concert de Rise Up. Associació Reggae Girona. Música combativa i reivindicativa, a més d’unificadora. Aquestes qualitats han fet que el reggae sigui una música global on tothom pot trobar l’esperit de lluita, sigui d’on sigui. Rise Up, seguint l’esperit del roots reggae original, no només es mou per un interès musical o festiu, sinó també per promoure una cultura de sostenibilitat, de respecte per la natura, de consciència de l’entorn i d’unitat.

DILLUNS 12 

13.30 h, CAMP DE MART. Escenari Cabaret. Fi de festa amb música, ball i tot el que convingui per acomiadar l’11a edició de La iMAGInada.

14 h, CAMP DE MART. Dinar popular.

19.45 h, PORTAL DEL CARRO. A l’acabar la novena dedicada a Sant Magí, ballada del Ball Pla de Sant Magí de Tarragona per l’Esbart Dansaire i posterior ballada popular.

DIMARTS 13

18 h, CAP MURALLES, c. Escultor Verderol, s/n. Manualitats a la fresca. Una proposta per mantenir la ment ocupada i desocupar-la. Acosteu-vos a menjar síndria fresca a cop de la Xaranga Guirigalls. Activitat dirigida per Tarracosalut.

19 h, LOCAL DELS XIQUETS DEL SERRALLO, Moll de Costa, 1. Assaig obert de canalla i escola de castells.

19.30 h, PATI DEL POU DE L’AJUNTAMENT, pl. de la Font, 1. Assaig obert de canalla Xiquets de Tarragona

20 h, LOCAL SOCIAL DE LA COLLA CASTELLERA DE SANT PERE I SANT PAU. Assaig especial de Sant Magí de lA Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

20.30 h, PATI DEL POU DE L’AJUNTAMENT, pl. de la Font, 1. Assaig obert de preparació de la diada de Sant Magí dels Xiquets de Tarragona

20.30 h, LOCAL DELS XIQUETS DEL SERRALLO, Moll de Costa, 1. Primer assaig especial de Sant Magí dels Xiquets del Serrallo

22 h, PL. DE LA FONT. Dansa catalana amb l’Esbart Dansaire de Tarragona.

22 h, Itinere, PORTAL DEL ROSER. Visita guiada: Llegendes de Tarragona. Mites i llegendes que s’amaguen per la part Alta. Un recorregut per uns carrers plens d’històries, d’emocionants mites i de fantàstiques llegendes. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Durada: 2 h 30 min. Places limitades.

"🏊 INSCRIPCIONS OBERTES: Ja us podeu apuntar a natació i activitats aquàtiques de TGN" "AQUEST MATÍ: Accident de trànsit entre un cotxe i una jove ciclista al centre de TGN"