'Cinema en família', l'aposta de la Diputació pels diumenges a la tarda a Tarragona

Aquest diumenge 17 de febrer arrenca una nova edició del cicle 'Cinema en Família' que promou la Diputació de Tarragona amb l'objectiu d'oferir al públic tarragoní cinema infantil de qualitat i en català.

 

Les projeccions s'allargaran fins al 31 de març i es realitzaran cada diumenge a partir de les 16:30 h a l'Auditori de la Diputació (C/Pere Martell, 2, al costat de l'estació d'autobusos). Les entrades tenen un preu de 5 euros i es poden comprar al mateix auditori a partir de les 16.00 del mateix dia de la projecció. A més, per la compra de més d'una entrada es fa una promoció de 2x1, així que cada entrada acaba costant només 2,5 €

 

Cinema reconegut pel públic i per la crítica.

 

Una de les claus de l'èxit del 'Cinema en família' és la varietat de pel·lícules i el fet que algunes d'elles s'estrenen en primícia a Tarragona, ja que no han passat per cap sala comercial prèviament. Tal com explica Marifé Merchan, coordinadora de l'activitat des de la Diputació de Tarragona, «l'objectiu del cicle és treballar el llenguatge audiovisual i els valors entre els més petits i a través del cinema». 

 

Una de les premisses del 'Cinema en família' és introduir els infants en la versió original. «Com que els nens i nenes encara no llegeixen no poden seguir la versió original subtitulada. Per això totes les versions són doblades però ja inclouen els subtítols de manera que ja es van acostumant, de petits, al fet que el que s'està sentit,  aparegui també escrit en pantalla».

 

Públic fidel i consolidat en les anteriors edicions de  'Cinema en família'

 

La selecció de pel·lícules que forma part d'aquest cicle es fa tenint en compte dos vessants: combinar pel·lícules més comercials amb produccions menors que ni tant sols s'han estrenat a Tarragona i que les pel·lícules fomentin valors com el civisme, la integració o l'ecologia. «Es tracta que el public familiar tarragoní tingui accés un tipus de cinema diferent, que serveixi també per educar en valors i que fomenti el diàleg, com sovint passa a la sortida, entre pares i fills sobre el que han vist a la pel·lícula», conclou Merchan.

 

L'assistència a les projeccions, durant les edicions anteriors del Cinema en Família és força bona i ronda la setantena de persones de mitjana. Les xifres d'assistència, en comparació amb sales barcelonines que programen cicles similars i amb la mateixa filosofia, estan molt per sobre de la mitjana la qual cosa fa que des de la Diputació és valori molt positivament el 'Cinema en família', i el programi dos cops cada any.

 

Programa del cicle 'Cinema en família'

 

Aquestes són les pel·lícules que es podran veure a partir d'aquest diumenge dins el 'Cinema en família'

 

17 de febrer. 'Coco'

 

 

  

El principal reclam del cicle és aquesta producció de Disney, una de les més aplaudides dels darrers anys i guanyadora de dos Oscar, un Globus d'Or i un Bafta. Inspirada en el Dia dels Morts mexicà, un nen somia a ser músic i s'endinsa en un apassionant i misteriós viatge a través de la Terra dels Morts. Tendresa, música i molta sensibilitat en una pel·lícula que ha emocionat petits i grans. Recomanada a partir de set anys.

  

  

24 de febrer. 'Ernest & Celestine. Contes d'Hivern

 

 

  

Una d'aquelles històries ideal pels pares que busquen que els seus fills i filles coneguin altres formes d'expressió, textures, maneres de dibuixar, de pintar i d'animar les històries diferents i més artesanes que la que proposen els grans estudis, tipus Disney. Basada en els contes de Gabrielle Vincent, ens explica una tendra història protagonitzada per un os molt gran, artista i generós que viu amb una rateta orfe amb qui viurà moltes aventures mentre es preparen per a l'arribada de l'hivern. Dura només cinquanta minuts i és ideal per a tots els públics.

 

3 de març. 'Cavernícola'

 

 

  

Tornem a produccions més comercials amb una història ambientada a l'Edat de Pedra. Un cavernícola i un porc senglar veuen com arriba una nova era i no tenen clar si intentar evitar-ho o adaptar-se a l'edat de bronze que ja està emergent. Aquí el principal reclam és la tècnica de l'stop motion, la tècnica consistent en una successió d'imatges fixes, foto a foto, moviment a moviment. El resultat és sorprenent i divertit a parts iguals. Aquesta pel·lícula és ideal per a nens a partir de 5 o 6 anys, que ja puguin seguir-ne l'argument.

 

  

10 de març-. 'La increïble història de la Pera Gegant'

 

 

  

Ens n'anem cap a Dinamarca per conèixer les aventures al voltant d'una pera gegant que porta els dos protagonistes de la pel·lícula cap a l'Illa Misteriosa on hi trobaran els Pirates Ferotges, l'Horrible Drac Marí i la Mar Negra Com La Nit. Apta per a tots els públics.

 

17 de març. 'Stubby, un heroi molt especial'

 

 

  

Stubby és un gosset entremaliat i simpàtic que entra a l'exèrcit de la mà d'un jove recluta l'any 1917. Stubby es converteix en la mascota dels soldats i protagonitzarà una història d'amistat, lleialtat i coratge enmig d'una heroica missió. La pel·lícula està basada en la història real del primer gos que va aconseguir ser nomenat sergent per l'exèrcit dels Estats Units. Recomanada per a majors de set anys.

  

 

24 de març. 'El hijo de Bigfoot'

 

 

  

Barreja d'aventura i fantasia familiar amb un estil pictòric naïf i colorista, el protagonista descobreix que el seu pare és Big Foot i aviat comença a experimentar transformacions físiques que faran que s'hagi de replantejar la seva missió a la vida i manera d'afrontar els problemes i les situacions. Tot amb un to amable i entretingut. Dura 80 minuts i és recomanable per nens i nenes a partir de 5 anys.

 

 

31 de març, 'Ana y Bruno'

 

 

  

El cicle acabarà el diumenge 31 de març amb una delícia mexicana on la protagonista, Ana s'escapa d'un hospital psiquiàtric on hi ha la seva mare. Allà coneix un ésser petit i estrany, Bruno, que l'endinsa en un món ple de personatges originals, fruit de la imaginació dels pacients, que l'ajuden a buscar el seu pare. Una pel·lícula que poden gaudir els nens i nenes a partir de sis anys i que arrodonirà un cicle cinematogràfic amb multitud d'estils, arguments, trames i formes d'entendre l'animació familiar.

 

'Programació estable de cinema infantil'

 

Amb aquest cicle de cinema familiar que ha programat des de 2016 pel·lícules com 'Phantom Boy', 'La vida d'en Carabassó', 'Kubo y las dos cuerdas mágicas', 'El petit príncep' i 'El bosc de Haquivaqui', entre moltes altres pel·lícules, la Diputació de Tarragona i l'Anima't, associació cultural volen aportar a la ciutat de Tarragona una programació estable de cinema de qualitat pensat per a tots els públics. Podeu consultar informació addicional sobre el cicle a l'espai sobre el cicle que trobareu a la pàgina de la Diputació de Tarragona.

 

També et pot interessar...

Torna el cicle CINC de cinema infantil en català amb entrades a preu reduït

Espectaculars documentals sobre art a Ocine Les Gavarres