Prohibir el gir a l'N-340, nova proposta mentre no arriba el reclamat semàfor a Cala Romana

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona proposa aquesta solució en una moció que es debatrà al pròxim plenari municipal

L'accés a Cala Romana per l'N-340 és un dels punts negres de la xarxa de mobilitat de la ciutat de Tarragona. Els veïns de la zona porten des de l'any 2012 reclamant la instal·lació d'un semàfor que reguli el tràfic en aquesta zona i posar punt final a accidents, fins i tot mortals, com el que va patir ara fa cosa d'un any, l'antic regidor de l'Ajuntament de Torredembarra, Ignasi Duran.

La instal·lació d'aquest semàfor, així com el de la Savinosa, eren una de les condicions del consistori per procedir a recepcionar la titularitat de les carreteres estatals que estan dins la xarxa viària de la ciutat. El semàfor de la Savinosa fa temps que està en funcionament però el de Cala Romana no acaba d'arribar i mentre no arriba, el grup municipal de Ciutadans al consistori de Tarragona ha presentat una moció amb una solució «provisional».

Rubén Viñuales, portaveu dels taronges al consistori tarragoní,  presentarà al ple l'acord mitjançant el qual el consistori acordi prohibir, «de manera provisional», el gir a l'N-340 cap a Cala Romana. Consideren que, mentre duri la prohibició, mentre no s'instal·li el semàfor que ha de ser «la solució definitiva», l'accés s'hauria de produir des de «la platja dels Capellans o gir en la rotonda d'accés al Catllar». 

C's presenta fins a quatre mocions, d'un total de 14 que contempla l'ordre del dia al plenari ordinari de l'Ajuntament de Tarragona, d'aquest mes de novembre, que es durà a terme aquest divendres, 15.

No cobrar l'IVA als marxants

Així mateix,  Ciutadans també posarà sobre la taula que l'administració local  deixi d'aplicar l'IVA als marxants de Tarragona. Es tracta d'una petició dels marxants per fer front a la baixada de vendes que els hi va suposar el retorn al seu emplaçament a la plaça Corsini. 

Les altres dues propostes dels quatre regidors taronges fan referència, en primer lloc, a  la necessitat d'aplicar un pla integral de dignificació del barri de Torreforta, semblant a altres propostes que han fet anteriorment i que van ser condició per aprovar els pressupostos municipals de l'any 2019. Ciutadans també debatrà, amb la resta de grups, els avantatges d'elaborar un catàleg de l'arbrat viari existent a la ciutat.