Imatge del pati interior de l'edifici ocupat del Serrallo

Junts per Tarragona crida «a combatre les ocupacions il·legals d'habitatges»a Tarragona

La formació liderada per Didac Nadal reclama que «els grans tenedors d'habitatges garanteixin les condicions de seguretat dels immobles»

El grup municipal de Junts per Tarragona  presentarà una moció en el plenari previst pel pròxim 24 de juliol per  combatre les ocupacions de caràcter delinqüencial. «És una  problemàtica creixent  que afecta a tota la ciutat», ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que assenyala que cal diferenciar entre les ocupacions ideològiques, les socials i les delinqüencials. «Aquestes últimes estan generant greus  problemes de convivència en moltes àrees de la ciutat com el Serrallo, Sant Salvador, la Part Alta, Campclar, carrers del centre de la ciutat com és Estanislau Figueres, així com a altres barris de Ponent i de Llevant», ha destacat.  

«És urgent i prioritari que l'equip de govern exerceixi les seves competències i posi en marxa totes les actuacions necessàries  per combatre les ocupacions il·legals d'habitatges vinculades amb la  delinqüència i l'incivisme», ha manifestat Nadal. El líder de Junts per Tarragona a la plaça de la Font ha lamentat que  «la inacció dels darrers anys ha generat una sensació creixent de desprotecció entre el veïnat».

Petició als grans tenedors

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Junts per Tarragona sol·licita que l'Ajuntament requereixi als grans tenedors que garanteixin les  condicions de seguretat, salubritat i conservació dels immobles, tal com s'indica a l'ordenança municipal de convivència ciutadana. «Si no assumeixen la seva responsabilitat, el consistori ha d'acudir a l'execució subsidiària», ha manifestat Nadal.

Didac Nadal ha exposat la seva recepta per aconseguir que els grans tenedors actuïn davant l'ocupació d'habitatges: «És prioritari redactar un reglament per identificar els habitatges desocupats amb caràcter permanent i de forma injustificada; i fomentar la rehabilitació d'habitatges perquè posteriorment puguin ser llogats. Són dues actuacions imprescindibles per poder sancionar a les entitats bancàries amb habitatges desocupats  que es desentenen de l'actual problemàtica de deteriorament de la convivència».

La moció del grup municipal de Junts per Tarragona també demana realitzar un seguiment i un acompanyament continuo a les famílies en situació de vulnerabilitat per manca d'habitatge. El mateix document sol·licita que el pressupost municipal disposi d'una partida anual adreçada a totes les actuacions necessàries per  prevenir ocupacions irregulars d'habitatges i per fer-hi front un cop s'hagin produït. «L'Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda», ha conclòs Nadal.