Allau de propostes dels partits de l'oposició a Tarragona per encarar el desconfinament

CUP, Ciutadans i Junts per Tarragona han fet públic la seva recepta per aquest nou període

A poc a poc anem passant pàgina i endinsant-nos en el capítol del desconfinament, el darrer pas per arribar a la «nova normalitat», la convivència amb el coronavirus. En aquest context, tres de les forces polítiques de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona han fet públic, aquest dilluns, 4 de maig, les seves particulars receptes per encarar aquest període que tot just acaba d'iniciar-se. 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El grup municipal de Ciutadans ha sigut el més matiner. A primera hora del matí, els taronges, a través de la seva consellera Sònia Orts, han llançat la seva idea. En concret,Orts ha fet públic que «proposem ajornar la renovació de la flota d'autobusos municipals per fer front a la crisi de la COVID-19. Aquesta mesura permetria destinar 600.000 euros a necessitats urgents actuals i futures derivades de la situació sanitària. Podríem destinar aquests 600.000 euros a fer front a demandes socials i ajudes als empresaris». 

Per arribar a aquest estalvi, la número dos dels taronges al consistori tarragoní ha apostat per «estudiar l'opció que sigui la mateixa empresa qui s'encarregui del manteniment dels autobusos, perquè d'aquesta manera el servei no s'hauria d'externalitzar i això suposaria un estalvi i una reducció de l'aportació que fa l'Ajuntament». 

Les propostes de Junts per Tarragona i la CUP

Didac Nadal, portaveu de Junts per Tarragona, s'ha centrat en la necessitat «d'una nova moratòria d'impostos. És absolutament inapropiat que demà dimarts l'Ajuntament torni a cobrar els tributs fraccionats a la ciutadania quan encara ni tan sols ha finalitzat l'estat d'alarma». Nadal ha reclamat «suavitzar l'augment del 3% de l'impost de béns immobles» i «majors facilitats i l'increment de bonificacions a famílies vulnerables i a sectors econòmics que estan patint les conseqüències de l'actual crisi».

Per últim, les dues conselleres anticapitalistes, Laia Estrada i Eva Miguel, davant la possibilitat que el personal del consistori torni a treballar de manera presencial, han fet una crida a «garantir la seguretat dels treballadors de l'Ajuntament de Tarragona en aquest procés de retorn al treball presencial». Per assolir aquest objectiu, per poder tornar al treball presencial, la CUP de Tarragona ha apuntat cinc qüestions necessàries que permetrien garantir la seguretat dels treballadors. 

«Que sigui un procés esglaonat; que es garanteixi les EPIs diàries necessàries per a tot el personal que hagi de treballar presencialment; que el pla es consensuï amb els diferents sindicats i que es garanteixi una comunicació regular entre els sindicats i Salut Laboral. La cinquena qüestió, malauradament, no depèn de l'administració local però és essencial per al procés de desconfinament: garantir que es puguin fer proves diagnòstiques, tant per determinar els contagis reals entre el personal» han reblat les cupaires.

"Un centre comercial a Tarragona serà el primer en obrir les seves portes per donar sang" "Necessiten col·laboració: el gran problema per als cecs durant el desconfinament"