Les imatges de l'inici del curs escolar 2020-2021 a Tarragona!

Els socialistes de Tarragona reclamen solucions per les aglomeracions que es produeixen en certes escoles

L'equip de govern ha reconegut certes situacions puntuals

En aquests primers dies de la tornada a l'escola a Tarragona s'han produït algunes imatges que han inquietat a pares i mares. El cert és que, tant a les entrades com a les sortides, s'han produït escenes d'aglomeracions als centres educatius. La conselleria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona va reconèixer la situació en el seu balanç del primer dia de la tornada a l'escola. Alguns centres de la ciutat ja han pres mesures per evitar aquestes situacions

Ara ha sigut el PSC de Tarragona, el primer grup municipal del consistori tarragoní, qui ha dit la seva sobre aquesta situació. La portaveu socialista Sandra Ramos ha explicat que se senten «preocupats»  per les situacions viscudes aquests primers dies als col·legis i instituts de la ciutat durant les hores puntes. Per Ramos, «cal millorar la coordinació entre centres educatius, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i la conselleria». 

Ampliar les voreres

Entre les propostes dels socialistes per fer front a aquesta situació hi ha l'ampliació de les voreres als accessos dels centres escolars, a través de pilones i senyalitzacions a terra, com asseguren que s'està fent a diferents municipis. També proposen d'on no es pugui ampliar les vores,  tancar els carrers  per mantenir la distància entre nuclis familiars i facilitar zones d'estacionament als annexos dels col·legis i instituts.

La portaveu del PSC ha afegit que «si hem estat capaços de tallar carrers per ampliar les terrasses, hem de ser valents en les solucions per millorar les entrades i sortides dels centres educatius». Així mateix, els socialistes consideren que un pla d'agents cívics ajudaria a millorar la feina de la Guàrdia Urbana i voluntaris de Protecció Civil.