El PSC carrega contra el govern de Tarragona per la renúncia al Mundial femení d'Handbol 2021

L'Ajuntament de Tarragona justifica la decisió pel cànon de gairebé mig milió d'euros que exigeix l'organització a les seus de l'esdeveniment

Tarragona no serà seu del Mundial femení d'Handbol, que se celebrarà durant el mes de desembre de 2021. Així ho ha anunciat aquest dimarts el portaveu del govern municipal, Xavi Puig, a TAC 12. L'Ajuntament de Tarragona considera que el cànon de prop de mig milió d'euros que es demana a les seus del campionat del Món és excessiu i per aquest motiu s'ha renunciat a la competició que té Granollers com a ciutat impulsora. D'aquesta manera, queda sense efecte l'adhesió de la capital tarragonina com a seu de l'esdeveniment a principis del 2017.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La decisió del govern municipal ha estat contestada pels socialistes, impulsors de la celebració d'aquest campionat al Palau d'Esports quan governanven la ciutat. El conseller de PSC, Berni Álvarez, ha lamentat que el govern municipal d'ERC i els Comuns hagi renunciat a fer que Tarragona sigui seu del Mundial femení d'Handbol 2021 i ha acusat de «covard» a l'executiu local per no voler apostar per un gran esdeveniment esportiu. «El model esportiu d'aquesta ciutat ha de canviar pel que fa a la capacitat de gestionar grans esdeveniments, amb aquestes infraestructures Tarragona hauria de ser una capital esportiva», ha afegit Álvarez.

Berni Álvarez acusa el govern municipal de posar excuses

El conseller socialista ha titllat «d'excusa fàcil» el cost econòmic del cànon de l'acte per la renúncia al Mundial i explica que s'hauria d'haver buscat «la implicació del teixit empresarial, industrial i comercial de la ciutat, perquè els costos per a la població fossin mínims». Berni Álvarez ha assegurat que «el retorn hagués estat positiu per la creació de llocs de treball, l'enfortiment del moviment de voluntariat i, sobretot, de la marca Tarragona». A més, ha denunciat la pèrdua «d'una nova oportunitat per obrir a la ciutadania el Palau d'Esports, una instal·lació que està actualment tancada».

Els socialistes han afirmat que «la pèrdua del Mundial d'Handbol se suma a la renúncia de ser seu de la lliga 3x3, a l'incompliment del traspàs del Palau d'Esports i a l'apertura del velòdrom i del camp de rugbi, per a principis de 2020, com va anunciar l'actual executiu l'any passat».

"👥 La valoració de la reunió entre Pau Ricomà i les entitats en defensa del ferrocarril" "❗L'explosió química d'IQOXE i el tren, a debat durant el plenari municipal de Tarragona"