El PSC de Tarragona compara la pancarta dels «presos» amb una pancarta «de la federació d'Star Trek»

La portaveu del grup municipal, Sandra Ramos, ha defensat la moció del darrer plenari amb la qual «volíem que hi hagués una majoria, almenys de 2/3, per penjar una pancarta als edificis municipals»
Imatge d'arxiu de la portaveu del grup municipal del PSC de Tarragona, Sandra Ramos, responent a preguntes dels mitjans de comunicació. | Cedida

 

El PSC de Tarragona carrega, amb duresa, contra els regidors del grup municipal d'En Comú Podem, Carla Aguilar i Hermán Pinedo, socis minoritaris del govern municipal tarragoní. Els socialistes han convocat una roda de premsa aquest dimecres, 2 d'octubre, per valorar el debat produït, en el plenari d'aquest dilluns 30 de setembre, sobre la pancarta dels «presos polítics», així com la polèmica mesura del tancament de l'Amfiteatre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La portaveu socialista, Sandra Ramos, ha recordat les paraules de Carla Aguilar, d'En Comú Podem, per argumentar l'abstenció del plenari del passat mes de juliol, plenari en el qual es va aprovar, mitjançant el vot de qualitat del batlle tarragoní, penjar una pancarta reclamant la llibertat dels «presos polítics» de la façana consistorial. «L'Ajuntament ha de ser la casa de tots» ha citat Ramos.

Ramos ha defensat que «la nostra moció no cercava, només, despenjar la pancarta. La meva feina no és jugar a 'diversión con banderas' ni a posar i treure pancartes. La nostra moció cercava que fos necessari una majoria de 2/3 del plenari per aprovar penjar una pancarta de la façana. Amb una majoria així, tothom se sentiria còmode. És que si no, es pot penjar la dels presos polítics i, amb tots els respectes, perquè són gent que està a la presó, després es podria penjar una de la federació interestel·lar d'Star Trek».

Sandra Ramos ha negat que el plenari aprovés penjar la pancarta perquè faltés un regidor del grup municipal socialista, fet que va provocar un empat que es va resoldre amb el vot de qualitat de l'alcalde Pau Ricomà. 

«És una manera de veure-ho», ha puntualitzat la portaveu socialista, «però no és l'única. La moció es va aprovar perquè uns grups, legítimament, van decidir presentar-la i un altre, En Comú Podem, es va abstenir. Ens preguntem que ha canviat en dos mesos per passar de l'abstenció al vot en contra de retirar la pancarta».  

La possible denúncia de Ciutadans sobre la situació de l'Amfiteatre, «té un punt d'utilització política»

Imatge d'arxiu de l'Amfiteatre de Tarragona. | Àngel Ullate

 

La portaveu municipal socialista, pel que fa al tancament de l'Amfiteatre de Tarragona, ha reclamat a l'equip de govern municipal que «comencin a governar amb responsabilitat. No pot ser que no se li hagi fet cas a l'informe dels tècnics, informe encarregat per l'anterior govern per conèixer l'estat integral del monument, fins que no ha saltat la llebre als mitjans».

Tanmateix, Sandra Ramos també ha reconegut que «és evident que no tot es culpa de l'actual govern. La situació de l'Amfiteatre no l'ha generat aquest nou govern. Les actuacions que es facin després de conèixer els respectius informes, sí és responsabilitat d'ells». 

Preguntada sobre com valora la possible denúncia que Ciutadans Tarragona ha anunciat sobre la situació de l'Amfiteatre, Ramos ha dit que «em costa de veure. Crec que té un punt d'utilització política».

"❗ÚLTIMA HORA: 1 ferit en bolcar un camió a l'A-27" "⚫AQUESTA NIT: Atropellament mortal a l’AP-7"