Imatge de la seu del MNAT al Tinglado 4 del Moll de la Costa del Port de Tarragona

El PSC reclama que s'incorpori el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona al pla de museus català

Els socialistes demanen a Ajuntament i Generalitat que trobin l'«encaix» de l'equipament

El PSC  ha reclamat que s'incorpori el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) al pla de museus català. Segons els socialistes, la conselleria de Cultura ha aprovat recentment el document i del MNAT «no hi ha ni una línia», ha lamentat la consellera tarragonina Begoña Floria. «No és de rebut», ha exclamat, i ha demanat a la Generalitat «que tingui en compte» l'equipament i li trobi «un encaix dins el sistema de museu català». Al consistori li ha sol·licitat «que faci els deures i s'ocupi de que això passi». La diputada al Parlament, Rosa Maria Ibarra, ha instat que la problemàtica se solucioni «amb cooperació» entre les dues administracions i ha apostat per «crear una comissió mixta» per determinar el paper del MNAT al pla de museus.

Amb tot, a nivell municipal els socialistes presentaran una moció  al proper plenari del mes de novembre; mentre que al Parlament formularan una proposta de resolució a la comissió de Cultura. Ibarra ha afirmat que la situació «és reversible», mentre que Floria ha reconegut que la situació és delicada perquè el MNAT  és propietat de l'Estat, però és la Generalitat qui en té la gestió.

Per la consellera municipal, la comissió mixta que caldria crear ha de permetre que l'Ajuntament tingui «una posició d'igualtat i no de subrogació» i també ha de tenir contingut econòmic perquè sigui eficaç. Finalment, ha recordat que ja fa un any va fer un crit d'alerta a l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, perquè abordés el tema, ja que s'estava redactant el pla de museus. «Un any després s'ha aprovat i Tarragona no hi apareix», ha lamentat Floria.