x

Arriba la quarta edició del PSICURT, el festival de curtmetratges de salut mental de Tarragona

El certamen, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona, se celebrarà del 10 al 13 d'octubre | Es projectaran 32 pel·lícules dins la secció oficial

Arriba la IV edició del Festival de curtmetratges, Psicurt, el certamen cinematogràfic sobre salut mental. El festival, organitzat per l'Ajuntament de Tarragona i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, es durà a terme a Tarragona des del 10 fins al 13 d'octubre. 

La presentació s'ha dut a terme aquest dijous, cinc de setembre, al vestíbul del Teatre Tarragona i ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, el republicà Pau Ricomà, i Jaume Descarrega, coordinador del Psicurt, vocal i referent de la comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. 

32 curts de 294 presentats

El batlle tarragoní ha assegurat que «el consistori està implicat en ampliar el ventall d'activitats culturals de la ciutat». Descarrega ha valorat que «la presència de l'alcalde en aquesta presentació mostra la implicació del nou govern amb el Psicurt».

El festival s'inaugurarà el dia 10 amb l'exhibició del conegut llargmetratge, Campeones. En acabar la pel·lícula, comptaran amb la presència del guionista, David Marquès. En anteriors edicions, Tarragona ha comptat amb la presència del director del film, Javier Fesser qui, segons ha explicat Jaume Descarrega com anècdota, «es va quedar bocabadat amb les capacitats de la ciutat de Tarragona».

El Psicurt s'estructura al voltant de tres seccions, l'EDUCURT, l'EDUCURT EXPRÉS i la Secció Oficial. Tant l'EDUCURT com l'EDUCURT EXPRÉS estan destinats a estudiants, tant de l'E.S.O com universitaris. Ara bé, mentre que l'EDUCURT està obert a estudiants de tot l'Estat, el format EXPRÉS és, exclusivament, per estudiants catalans. A l'EDUCURT es mostraran 14 curtmetratges. 

A la secció oficial s'exhibiran 32 curts, seleccionats d'un total de 294 obres que s'han presentat. El criteri de selecció ha sigut, segons Jaume Descarrega, «que la història tingui relació amb l'àmbit emocional». 

El festival posa l'accent en la tasca que fan als centres educatius: «la idea és parlar de salut mental, tan important com la física, i no de malalties mentals» rebla Descarrega. Els curtmetratges es podran veure a l'Antiga Audiència. 

Ricomà i Descarrega amb la samarreta del Festival.
Ricomà i Descarrega amb la samarreta del Festival. | TarragonaDigital

Comentaris