EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Les queixes per incivisme i brutícia es disparen durant les festes de Sant Magí

L'Ajuntament de Tarragona s'emplaça a «treballar el civisme i les estratègies de neteja»
El passeig de Sant Antoni, hores després de la 'Revetlla Remullada' de Sant Magí | David Oliete

 

Un vídeo que mostra com la brutícia i la runa envaeixen el bell passeig de Sant Antoni de Tarragona, a pocs centímetres de la muralla romana, i el converteixen en un mediocre abocador. Aquesta denúncia via xarxes, del fotògraf tarragoní David Oliete, és una de les manifestacions més clares de l'onada de queixes que s'han anat succeint sobre l'incivisme i la brutícia a la via pública de Tarragona durant les festes de Sant Magí.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Són molts els tarragonins que han mostrat el seu malestar per la cara oculta de les nits de celebracions, i que es fan especialment visibles a primera hora del matí següent. Plàstics, ampolles i gots són els cadàvers resultants del 'botellon' de la nit anterior en diversos punts de la ciutat com el citat passeig, o els jardins de la Reconciliació d'uns metres més avall. La imatge s'acostuma a repetir a cada festa popular multitudinària, es digui Sant Magí o Santa Tecla. Però si allà són els plàstics, als carrers i cantonades de la Part Alta són els orins.

 

 

La cara oculta de Sant Magí: una onada de brutícia i incivisme pels carrers de Tarragona

L'acumulació de milers de persones en punts com la plaça del Rei sempre generen la mateixa imatge quan comença a sortir el sol: cantonades i cantonades es converteixen en una espècie d'urinari improvisat. La instal·lació d'algun urinari 'Poly-Klyn' a pocs metres sovint no soluciona el problema, que es va repetint cada cop que arriba la festa major.

 

D'entre les moltes reaccions al vídeo que mostra la degradació del passeig tarragoní, la de més força és la de l'actual conseller de Neteja de la ciutat, Jordi Fortuny. L'edil matisava, poques hores després, que ja s'havia procedit a la neteja de les zones denunciades i s'emplaça a «treballar el civisme i les estratègies de neteja» per fer front a aquesta situació recurrent cada cop que les festes truquen a la porta.

 

 

També et pot interessar