«Que els nens estiguin segurs a casa està bé, però hauria de ser igual per als pares»

Les famílies assumeixen el tancament d'escoles per a les pròximes setmanes
Les famílies assumeixen el tancament d'escoles per a les pròximes setmanes | ACN

 

 

Dijous, 12 de març, últim dia de classe. Almenys, durant els propers quinze dies. L'ordre de la Generalitat de tancar les escoles a partir d'aquest divendres per evitar la propagació de la COVID-19 ha generat una sensació estranya a alumnes i pares. A la sortida de les escoles Saavedra i Carmelites de Tarragona hi ha hagut molta normalitat, però la pregunta present en totes les converses ha estat: «fins quan no tornarem a l'escola?». En línies generals, els progenitors han acceptat la mesura preventiva decretada pel Govern, i han apuntat que ja miraran com compaginaran la feina i tenir la canalla. «Que els nens estiguin segurs a casa està bé, però hauria de ser igual per als pares», ha comentat Liz Valdés. El paper dels avis guanya pes.    

 

Alguns fins i tot consideren que el tancament de les escoles s'hauria d'haver fet fa uns quants dies. Un exemple és Alba Garcia, que té un fill a l'escola Saavedra. «Les mesures arriben molt tard, està tot molt desorganitzat. Jo ja l'hauria tret abans», ha comentat en referència al nen. En el seu cas, la situació a partir d'aquest divendres no canvia excessivament, ja que té un nadó i ara, en lloc d'un fill, n'haurà de cuidar dos. Tot i això ha reconegut que té familiars «que ho tenen pitjor» per conciliar la vida laboral i familiar.

 

De Tarragona cap a Alcanar

Al mateix centre, Joan Martínez ha pres la decisió de deixar Tarragona per uns dies i anar-se'n a Alcanar. Podrà treballar des de casa i ha considerat que és millor que les criatures puguin «sortir a córrer pel prat» en lloc d'estar-se en un pis. «Quedar-nos aquí és una opció, però tenir-los tancats és perillós, no sé si més que el coronavirus», ha apuntat amb ironia. Martínez té dos fills i li sembla «bastant raonable» que es tanquin les escoles.

 

A qui segurament se li acumularà la feina és a Rosa Abellín. Està jubilada i té una neta a l'escola Carmelites. «El tancament em sembla perfecte, però s'han de donar solucions als pares», ha assenyalat. «Entre tots ho arreglarem com sigui, hem de trobar solucions, i els avis farem el que puguem. Tot sigui pels fills i pels nets», ha finalitzat.