Més de 200 escolars de Primària es donen cita al congrés científic RecerKids de la URV

L'objectiu de la trobada és fomentar la ciència entre els alumnes d'Educació Primària
Uns 230 alumnes de Primària s'han aplegat a la cita de la Rovira i Virgili | URV

Més de 230 alumnes d'Educació Primària de la demarcació de Tarragona s'han donat cita aquest dimarts, 14 de maig, a la Universitat Rovira i Virgili en la primera edició local del RecerKids, un congrés científic adreçat als més menuts amb l'objectiu de divulgar la ciència i de despertar vocacions entre els més petits. La iniciativa és impulsada inicialment per la secretaria de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

 

 

L'eix del congrés és la presentació de desenes de treballs de recerca sobre la ciència i la llum —el tema central de l'edició arreu de Catalunya—, que han anat a càrrec dels alumnes. Gairebé 5.000 joves de tot Catalunya han format part de la iniciativa, i el congrés de la Rovira i Virgili vol posar en valor no només les recerques i els treballs que han desenvolupat, sinó també la capacitat de presentar-los i donar-los a conèixer als més de 30 centres participants. Activitats com tallers experimentals han estat el principal atractiu de la jornada.

 

URV: La divulgació científica com a gran arma de coneixement

La rectora de la URV, María José Figueras, els ha donat la benvinguda a la universitat | URV

 

La universitat pública aposta decidida per la divulgació científica com a gran via de transmissió del coneixement generat i consolidat als seus centres. Apropar-la als més petits és una de les iniciatives que la posen de manifest en benefici de la comunitat educativa del territori, però no és l'única estratègia amb aquesta finalitat.

 

Aquest dimarts, el doctorand en Biomedicina Francisco Algaba disputa a Madrid la final del concurs estatal de molòlegs científics FameLab, on els vuit millors monologuistes de l'Estat es juguen el guardó. Algaba divulga la seva tesi doctoral amb el convenciment que «és una responsabilitat que complementa la mateixa investigació», tal com va reconèixer en una entrevista recent amb TarragonaDigital.com.

 

També et pot interessar