El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona recull joguines solidàries

La iniciativa forma part del conveni amb la Creu Roja, qui s'encarregarà de repartir les joguines als nens que més les necessiten
El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona recull joguines solidàries | cedida

 

 

En el marc del conveni de col·laboració que el Col·legi de Graduats Socials de Tarragona manté amb la Creu Roja, el centre s'ha convertit un any més en un dels punts de recollida de joguines solidàries noves. Fins al 20 de desembre, tothom que vulgui aportar un granet de sorra es podrà atansar a la institució per tal d'entregar les joguines.

 

En el marc de la campanya solidària 'Els seus Drets en Joc', la Creu Roja recorda que es tracta d'una entrega de joguines noves, no de segona mà, ja que no disposen de la infraestructura necessària per rebre joguines utilitzades i garantir que es trobin en perfectes condicions de seguretat i higièniques. De la mateixa manera, crida a la participació en la campanya, ja que el 18% de les nenes i nens que van atendre el 2017, van indicar que no tenien joguines, mentre que un 12% va assegurar no disposar de llibres o contes.

 

Anna Maria Asamà, presidenta del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona ha valorat molt positivament la iniciativa, animant «tothom que ho desitgi a participar en aquesta iniciativa solidària tan important per al desenvolupament educatiu dels nens i nenes, sobretot en l'època de Nadal».

 

La importància del joc educatiu

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, juntament amb la Creu Roja, han fet una crida perquè les joguines aportades siguin preferiblement de caràcter educatiu. Que no necessàriament han de tindre un cost elevat, ja que el més important és fomentar el valor pedagògic del joc o la joguina. A més, s'ha volgut remarcar la importància que les joguines aportades no tinguin temàtica bèl·lica, ni connotacions de caràcter sexista.

 

Tot plegat doncs una campanya solidària que no vol deixar de banda la importància psicopedagògica d'uns infants que sovint viuen situacions familiars complexes; on la importància de les joguines agafa una altra dimensió podent esdevenir una eina per potenciar la seva imaginació i creativitat, tot facilitant la relació amb altres persones.

 

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona es troba a l'avinguda d'Estanislau Figueres número 17 de la ciutat de Tarragona, i restarà obert fins al 20 de desembre com a punt de recollida de joguines.

 

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona recull joguines solidàries | Google Maps