EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

La reforma del Camp de Mart costarà més de mig milió d'euros

La carpa es va instal·lar el 1993, fa 25 anys
Jardins del Camp de Mart de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

El govern de Tarragona no pateix per l'estat del Camp de Mart. Així i tot, la consellera de cultura, Begoña Floria, ha admès en una roda de premsa que l'estructura és «vella». «L'equipament necessita una inversió però s'hi pot mantenir l'activitat», ha dit la consellera. Amb aquesta idea el govern ha encarregat un informe de reforma que conclou que es necessiten 600.000 euros per millorar l'espai. 

Reforma del Camp de Mart

Segons l'informe elaborat pels tècnics cal fer una reforma que inclou, entre altres coses, canviar la carpa així com millorar algunes parts del teatre. La reforma costarà 600.000 euros, i com que no es podrà fer de cop a causa de l'alt cost, primer es canviarà la carpa. Una de les intervencions més urgents, segons ha dit la consellera.

 

D'aquesta forma, i una vegada se sàpiga el cost que costarà aquesta carpa, els pressupostos de l'any vinent, el 2019, inclouran aquesta intervenció, per tal que entre el 2019 i el 2020 es pugui canviar. La resta de reformes es duran a terme en els següents dos anys. 

Polèmica per l'estat del Camp de Mart

L'estat de la carpa i de l'equipament en el seu conjunt ha generat debat els últims anys. Sobretot, d'ençà que el darrer regidor de cultura, Josep Maria Prats, va decidir tancar l'espai per temes de seguretat. Des de llavors, i fins que Floria no va agafar el càrrec, el Camp de Mart s'havia mantingut tancat.

 

Quan Floria va assolir la regidoria de cultura, segons ha explicat avui, va encarregar una sèrie d'informes per avaluar l'estat de la infraestructura. Segons ha explicat a la roda de premsa, els estudis conclouen que calen fer una sèrie d'intervencions però que la seguretat no està en perill, i per això l'Ajuntament ha decidit mantenir-hi l'activitat. «La seguretat del Camp de Mart mai ha estat en qüestió, és una llegenda urbana», ha declarat. 

 

«L'equipament està vell, però no cau i es poden desenvolupar activitats amb plenes garanties», ha dit. La polèmica més gran es va generar al voltant de la carpa, una instal·lació que, segons assegurava el darrer conseller de cultura, havia caducat i s'havia de canviar. Floria ha dit que aquesta carpa pot aguantar entre 20 i 25 anys de vida. 

 

La cobertura tèxtil es va instal·lar l'any 1994 i té una extensió de 2.980 metres quadrats, en aquell moment va ser l'envelat més gran d'Europea. Fa doncs, gairebé 25 anys que està en actiu i per tant hauria arribat el moment de canviar-la. 

 

Floria també ha dit que intentaran fer les reformes durant les èpoques d'hivern, quan el Camp de Mart està tancat, per tal de no afectar l'activitat que es dur a terme a l'estiu. La consellera no ha volgut entrar en la polèmica sobre el perquè es va tancar aquest espai i ha dit que si el conseller va prendre la decisió, és perquè «tenia raons per fer-ho». «No crec que s'ho inventés», ha etzibat.