Les regidores de la CUP de Tarragona s'autoinculpen als jutjats

Laia Estrada i Eva Miguel han fet el pas en el marc de la campanya d'Òmnium Cultural 'Ho tornarem a fer'
D'esquerra a dreta, les conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel i Laia Estrada, acompanyades pel regidor anticapitalista a La Canonja, Oriol Olivé, a les portes del jutjat de Tarragona. | Cedida

Les dues conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Eva Miguel, juntament amb el regidor de La Canonja, Oriol Olivé, han participat de la campanya '#hotornaremafer', impulsada per l'entitat Òmnium CulturalMiguel, Estrada i Olivé han presentat un escrit als jutjats de Tarragona autoinculpant-se.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Participant en aquesta iniciativa, les regidores anticapitalistes entenen que «reivindiquem l'exercici de drets fonamentals com la llibertat d'expressió, de manifestació o de votació, drets fonamentals pels quals les preses polítiques han estat condemnades».

Segons les polítiques cupaires, «l'objectiu que persegueix aquesta campanya és convertir les autoinculpacions en una eina política per denunciar la vulneració de drets per part de la justícia de l'Estat espanyol i reivindicar el dret a l'autodeterminació com un dret col·lectiu.

Autoinculpacions arreu del territori

Segons ha informat la CUP, les càrrecs electes cupaires al Camp de Tarragona - Reus, Valls, Capafonts, la Selva del Camp i Alcover, a més de les de Tarragona i La Canonja - s'han autoinculpat aquest matí en els diferents jutjats d'arreu, així com les diputades de la CUP Crida Constituent al Parlament de Catalunya, que ho han fet a la Ciutat de la Justícia.

"🙈SURREALISTA: La infracció molt greu que hauria comès l'empresa de neteja de TGN" "🚗ATENCIÓ: La mesura que volen impulsar al perillós gir de l'N-340 a Cala Romana"