Treballadors i jubilats d'Endesa tallaran l'N-340 a Tarragona

Els treballadors han convocat talls pels pròxims tres dimarts del mes i reivindicaran així que no s'elimini la bonificació elèctrica dels seus contractes
Els treballadors d'Endesa ja es van manifestar fa uns mesos per donar suport a un company acomiadat. | TarragonaDigital

 

Treballadors i jubilats d'Endesa a Tarragona reclamaran, els pròxims 15, 22 i 29 de gener, que l'empresa mantingui dins el seu contracte les bonificacions per electricitat. O dit d'altra manera, la part del sou que cobren en espècies amb la gratuïtat de l'energia elèctrica. Ho faran amb talls de circulació a la N-340 al quilòmetre 1.158 a Bonavista, al davant del centre de treball, en el marc d'unes mobilitzacions convocades pels sindicats UGT i CCOO. «No som uns privilegiats, és part del nostre sou i ens l'estan baixant», reclamava Juan Andrés Rico, d'UGT. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els treballadors d'Endesa tallaran l'N-340 a Bonavista

Els treballadors i jubilats d'Endesa a Tarragona tenen previsió de tallar la carretera N-340 a Bonavista aquest dimarts i també els pròxims 22 i 29 de gener. Tot i que pel dia 15 encara no tenen permís de l'administració, és probable que els jubilats decideixin tallar la via perquè «estan molt enfadats amb l'empresa», explica Rico. La plantilla de l'empresa a la regió és d'uns 120 treballadors i els jubilats arribarien als 300.

 

Els treballadors faran una aturada laboral entre les onze i mitja i les dotze, espai de temps que utilitzaran per tallar l'N-340 al davant de les oficines d'Endesa, al quilòmetre 1.158. La reivindicació es farà a tota Espanya i a Tarragona li donen suport els sindicats majoritaris, CCOO i UGT

 

Els treballadors d'Endesa es concentraran a l'N-340 a Tarragona. | Google Maps

 

Els treballadors d'Endesa, sense conveni laboral

Els treballadors d'Endesa es manifestaran els tres últims dimarts del mes de gener per reivindicar millores laborals i un conveni «acordat amb la plantilla». Les negociacions amb l'empresa s'allarguen des de fa 18 mesos i el passat 31 de desembre va expirar el conveni, que encara no s'ha renovat. 

 

«Rebutgen les millores però també el manteniment del conveni anterior», denuncia Rico. Una de les demandes més reclamades és que no s'elimini la bonificació per l'electricitat. Endesa paga una part del sou en espècies, és a dir, amb electricitat gratuïta a la llar. «És part del nostre sou i ens l'estan retirant», es queixa Rico. 

 

D'altra banda, els sindicats denuncien que l'empresa «contractualitza les condicions dels treballadors» i «es reserven les possibilitats de canviar-les quan ells vulguin». La batalla està servida.