Poca afluència en el primer dia de reobertura dels tres recintes monumentals de Tarraco

Durant una primera jornada marcada per la pluja i els núvols, només una quarantena de persones els han visitat
Cartell a la guixeta del recinte patrimonial del Passeig Arqueològic de Tarragona. | TarragonaDigital
 

Tres dels recintes que formen part del conjunt de la Tarraco romana han tornat a reobrir aquest dilluns, coincidint amb l'entrada de la ciutat en la fase 2 de la desescalada. Durant aquesta setmana els monuments només obriran en horari de matí i l'entrada serà gratuïta. Els que ja són visitables són el Passeig Arqueològic de la muralla, l'amfiteatre i el Fòrum de la Colònia. En la primera jornada, marcada pel mal temps a la ciutat, s'hi han acostat unes 40 persones. El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, confia que en els propers dies més tarragonins hi vagin a passejar i a redescobrir els espais.

Pinedo explica que la gratuïtat és un agraïment als tarragonins «per l'esforç que han fet d'estar tancats a casa» durant les darreres setmanes. Sobre el perquè s'han obert les portes dels tres monuments, el conseller de Patrimoni especifica que són els que permeten mantenir les mesures de seguretat. «Estan a l'aire lliure i permeten exercir mesures de control d'accés més segures per als treballadors i els visitants», comenta. Per més endavant doncs, quedarà la reobertura del Pretori i del circ.

L'entrada de l'Amfiteatre de Tarragona amb senyalització especial. | TarragonaDigital
 

Represa dels treballs a l'Amfiteatre

Pel que fa a l'amfiteatre, des de fa uns dies s'han reiniciat els treballs de reforç de la zona de les escales del miracle. Unes obres que Pinedo confia que estiguin enllestides d'aquí un mes i mig, aproximadament. Abans de poder reobrir el monument però, caldrà arranjar dos punts més. D'una banda, la graderia excavada a les roques i de l'altra l'accés a l'arena per la Porta Triumphalis.

"Tarragona marca distàncies amb el director teatral lleidatà acusat de greus delictes" "La sorprenent trobada que ha mantingut el president del Col·legi d'Advocats de TGNA"