Primer pla d'un cartell a la guixeta del recinte patrimonial del Passeig Arqueològic de Tarragona.

Poca afluència en el primer dia de reobertura dels tres recintes monumentals de Tarraco

Durant una primera jornada marcada per la pluja i els núvols, només una quarantena de persones els han visitat

Tres dels recintes que formen part del conjunt de la Tarraco romana han tornat a reobrir aquest dilluns, coincidint amb l'entrada de la ciutat en la fase 2 de la desescalada. Durant aquesta setmana els monuments només obriran en horari de matí i l'entrada serà gratuïta. Els que ja són visitables són el Passeig Arqueològic de la muralla, l'amfiteatre i el Fòrum de la Colònia. En la primera jornada, marcada pel mal temps a la ciutat, s'hi han acostat unes 40 persones. El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, confia que en els propers dies més tarragonins hi vagin a passejar i a redescobrir els espais.

Pinedo explica que la gratuïtat és un agraïment als tarragonins «per l'esforç que han fet d'estar tancats a casa» durant les darreres setmanes. Sobre el perquè s'han obert les portes dels tres monuments, el conseller de Patrimoni especifica que són els que permeten mantenir les mesures de seguretat. «Estan a l'aire lliure i permeten exercir mesures de control d'accés més segures per als treballadors i els visitants», comenta. Per més endavant doncs, quedarà la reobertura del Pretori i del circ.

Amfiteatre de Tarragona en obres.
L'entrada de l'Amfiteatre de Tarragona amb senyalització especial. | TarragonaDigital
 

Represa dels treballs a l'Amfiteatre

Pel que fa a l'amfiteatre, des de fa uns dies s'han reiniciat els treballs de reforç de la zona de les escales del miracle. Unes obres que Pinedo confia que estiguin enllestides d'aquí un mes i mig, aproximadament. Abans de poder reobrir el monument però, caldrà arranjar dos punts més. D'una banda, la graderia excavada a les roques i de l'altra l'accés a l'arena per la Porta Triumphalis.