La reparació d'urgència de la teulada del Palau Municipal de Tarragona es retarda

Cap empresa ha presentat oferta per fer les obres de rehabilitació de la coberta de l'edifici, pressupostades en 467.000 euros, i la licitació s'haurà de reiniciar
La substitució de la coberta de l'Ajuntament de Tarragona encara haurà d'esperar. | TarragonaDigital

La reparació d'urgència de la teulada del Palau de Municipal de Tarragona haurà d'esperar. El procés de licitació de les obres, que es va iniciar a finals del passat mes d'agost, ha quedat desert, perquè no s'ha presentat cap empresa. La consellera de Contractació de l'Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, va signar aquest passat divendres el decret que declarava desert el concurs. D'aquesta manera, el procediment haurà de començar de nou amb el consegüent retard en l'execució de les actuacions en la coberta de l'edifici de la plaça de la Font.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els espais afectats pel mal estat de la teulada són la Sala d'Actes, el Saló de Plens, la Torre del Rellotge i el Saló dels Tarragonins Il·lustres, punts on ja s'havia combatut una plaga de tèrmits. Cal recordar que durant el mes d'octubre de 2017, arran d'una revisió visual de la coberta de l'edifici, es van observar patologies de diversa gravetat a les bigues de fusta, que van obligar a clausurar el Saló d'Actes.

La revisió feta fa dos anys va deixar al descobert que els capçals de les bigues que sustenten la coberta de la Sala d'Actes «presenten degradacions molt importants amb pèrdues de més del 80% de material de la seva secció resistent, que anul·len la seva funció estructural i representen un veritable perill d’ensorrament de la teulada». En les altres cobertes situades damunt de la Sala de Plens i la Torre de Rellotge «també s’observen les mateixes patologies», afegeix l'informe municipal.

Actuacions pressupostades en 467.000 euros

El projecte preveu actuacions al Saló de Plens, la Sala d'Actes, la Torre del Rellotge i el Saló dels Tarragonins Il·lustres. A més, també s'inclou la restauració les balustrades, les figures i l'escut de la ciutat que s'ubiquen a la façana de l'Ajuntament. Els informes tècnics recullen, entre les intervencions previstes, la retirada de les zones malmeses i la construcció d'una nova coberta amb corretges metàl·liques, ara de fusta.

Les actuacions previstes pel projecte també inclouen la reparació de la façana del Palau Municipal. | ACN

En total, la superfície d'actuació és de 300 metres quadrats de coberta i 140 metres de façana. El pressupost de les actuacions és de 467.000 euros.

"❗Mig milers de persones es manifesten a TGN contra la violència masclista" "📝 Les noves mesures del barri de TGN que es vol independitzar"