El procés català irromp a les eleccions al Col·legi d'Advocats de Tarragona

La corporació encara un any electoral amb tres possibles candidatures sobre la taula | David Rocamora es presentarà per succeir a Manel Albiac
Manel Albiac, al centre de la imatge amb corbata blava, haurà estat vuit anys al capdavant del Col·legi d'Advocats de Tarragona | Cedida

A finals d'any, el Col·legi d'Advocats de Tarragona encara unes eleccions transcendentals pel futur de la corporació. Transcendentals perquè la batalla per polititzar el Col·legi, com va passar a la Cambra de Comerç de Barcelona, per exemple, estarà sobre la taula.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Manel Albiac dirà adéu a vuit anys al capdavant de l'advocacia tarragonina. Deixarà una institució que ha augmentat presència a la ciutat i que ha ampliat la seva cartera de serveis, reduint quotes. Albiac se centrarà en el seu despatx del carrer Barcelona i deixarà enrere polèmiques polítiques que ha hagut de viure, com la tempesta generada arran de la seva trobada amb el Rei d'Espanya o la dimissió d'alguns dels seus membres de la seva junta.

Aquest darrer fet, la dimissió, va resultar especialment dolorosa. Entre els dimitits hi havia Ramon Setó, antic company de bufet del mateix Albiac i membre destacat del col·lectiu Juristes per la República, una associació d'advocats independentistes molt crítica amb el mandat de l'actual degà, Manel Albiac.

David Rocamora, advocat de Ballesteros al cas Inipro, serà candidat

Un membre de Juristes per la República ha assegurat a aquest mitjà que l'agrupació no té al cap, de moment, impulsar una candidatura: «no és la funció de Juristes». Ara bé, l'independentisme sí que sembla que estarà present en aquestes eleccions i ho farà, segons fonts consultades, a través de la figura de l'advocat David Rocamora.

Rocamora és un lletrat molt conegut a Tarragona que, en els darrers anys, ha guanyat presència mediàtica arran de la seva tasca com a advocat defensor de l'antic alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en el cas de presumpta corrupció Inipro.

En declaracions a TarragonaDigital, David Rocamora ha confirmat que es presentarà a les eleccions al Col·legi d'Advocats: «sí, em presento i ho faré amb una llista transversal». Preguntat sobre els seus vincles amb l'Assemblea Nacional Catalana, Rocamora ha respost que «jo particularment no sóc ANC i només pertanyo a Sociedad Humana, associació de juristes compromesa amb la defensa dels drets humans. Si l'ANC es pronuncia, diré el que escaigui».

David Rocamora, advocat tarragoní, ha confirmat que presentarà candidatura a les eleccions al Col·legi d'Advocats de Tarragona | ACN

 

Estela Martín, la candidata de l'actual junta

L'any 2016, Albiac va guanyar les eleccions contra l'antic conseller d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona, el socialista Xavier Tarrés. L'actual degà va comptar amb el suport d'un seguit d'advocats tarragonins ideològicament molt transversals. Ara bé, lletrats que aleshores van donar suport a l'actual degà estarien estudiant la possibilitat d'impulsar una altra candidatura.

Així mateix, també hi ha moltes possibilitats que membres de l'actual junta d'Albiac presentin candidatura pròpia, «neutra i apolítica». Aquesta candidatura, que comptaria amb el suport de l'actual degà, Manel Albiac, estaria liderada per l'actual secretària de la junta directiva del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Estela Martín.

Martín ha sigut regidora del PSC a l'Ajuntament de Vila-seca. Així doncs, i amb gairebé un any al davant, les pròximes eleccions al Col·legi d'Advocats de Tarragona es presenten políticament molt interessants.

Martín liderarà la llista continuista de l'actual junta directiva del Col·legi d'Advocats de Tarragona | Cedida

"‼ Les mesures per acabar amb l'acumulació de deixalles al mercadet de Bonavista" "👥REPORTATGE: El dol dels supervivents, l'altra cara de les morts per suïcidi"