GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Arnau, el privilegiat que muntarà la Mulassa durant la Baixada de l'Àliga de Tarragona

Si el temps no ho espatlla, el menut de quatre anys gaudirà aquesta nit d'una baixada ben especial | «Per nosaltres és molt emocionant», diu la mare, també 'mulassera'
L'Arnau, el petit de quatre anys que aquest dissabte muntarà la Mulassa durant la Baixada de l'Àliga de Tarragona | TarragonaDigital

L'Arnau té quatre anys i aquest dissabte a la nit serà tot un privilegiat: muntarà la Mulassa de Tarragona durant la Baixada de l'Àliga. El menut s'enfilarà al llom de la bèstia instants abans que els portants comencin a baixar les escales, i s'aferrarà amb força a les regnes de l'animal per gaudir del trajecte. «Serà un moment molt emotiu», assegura la seva mare, Bianca García. Ella és 'mulassera' des de fa més de 15 anys i al 2016 ja va viure una experiència similar. El seu fill gran, el Bruc, va ser el protagonista de la baixada quan tenia la mateixa edat que el seu germà. 

 

 

Viure la Baixada de l'Àliga a sobre de la Mulassa de Tarragona

Cada 21 de setembre, durant la Baixada de l'Àliga de Tarragona, la Mulassa duu a sobre un menut. Es tracta d'un dels actes més multitudinaris de les festes de Santa Tecla, però els mulassers obren pas a la seva bèstia perquè pugui saltar i córrer amb comoditat. A sobre, aferrat a les regnes que pengen del coll de l'animal, la petita figura d'una nena es mou al mateix ritme que l'animal que la porta. La plaça victoreja cadascun dels salts i aplaudeix al protagonista, el privilegiat que pot veure la Baixada com no la veu ningú. 

 

Enguany aquesta persona serà l'Arnau Donado-Mazarron Garcia. Té quatre anys, va al col·legi Sagrat Cor i «és soci de la Mulassa des de que va néixer». Ho assegura la seva mare, la Bianca Garcia. Ella és membre de l'entitat des de fa més de quinze anys, quan va realitzar la primera sortida amb la bèstia a Salou perquè «em van enredar». Des d'aleshores no s'ha desvinculat d'una colla on «hi ha les persones que estimo». De fet, Garcia va ser la primera dona que va presidir l'entitat. 

 

La Bianca, mare de l'Arnau, està «molt emocionada» en un 2019 on ha vist com els seus fills entraven al món 'mulasser'. | TarragonaDigital

 

L'Arnau, disposat a seguir les passes del seu germà gran

Fa tres anys, al 2016, un membre de la família Donado-Mazarron Garcia ja va pujar a sobre de la Mulassa el dia de la Baixada. Es tracta del Bruc, el germà gran de l'Arnau. Just aquest any, el Bruc s'ha estrenat com a portant de la Mulasseta, i l'Arnau està convençut que vol continuar amb les seves passes. «Tinc moltes ganes de pujar», diu somrient al costat de la germana petita de la bèstia. 

 

Amb tot, per a la Bianca està sent una Santa Tecla molt especial i emotiva. «Per emmarcar», assegura. Després, caldrà fer un recull de fotografies perquè aquest instant quedi gravat. «Per a tots els 'mulassers' és molt especial veure als nostres fills a sobre de la mula. Al principi patim, però després gaudim molt», diu Garcia. Si la pluja no ho espatlla, doncs, l'Arnau serà el protagonista mulasser de la Baixada de l'Àliga 2019. 

 

L'Arnau i el Bruc somriuen al costat de la Mulasseta, que el germà gran ha portat enguany per primera vegada. | TarragonaDigital