GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els restaurants de la platja Llarga de Tarragona, oberts fins al 14 de desembre

El Iot Xiringuito ha presentat al·legacions al tancament i el Tòful de Mar desconeix si es presentarà a un concurs públic que la Generalitat realitzarà abans de Nadal
Desenes de clients s'han acostat aquest divendres al Iot Xiringuito i el Tòful de Mar per acomiadar-se. | TarragonaDigital

 

Els restaurants de la platja Llarga de Tarragona que havien de tancar aquest divendres, 30 de novembre, seguiran oberts fins el 14 de desembre. Aquesta és la data que han donat des de la Generalitat de Catalunya al Iot Xiringuito i el Tòful de Mar, durant la visita als establiments que han fet diversos tècnics aquest matí. El propietari del Iot Xiringuito, Josep Maria Donato, ha presentat al·legacions contra el procés de tancament engegat des de l'administració catalana, després que notifiqués als amos dels restaurants que havien d'entregar les claus abans d'acabar el mes de novembre. Fonts de la Generalitat han informat que el concurs públic per adquirir la llicència dels locals se celebrarà abans de Nadal. 

 

Aquest divendres, 30 de novembre, el Iot Xiringuito i el Tòful de Mar havien d'entregar les claus dels seus establiments. Així ho va anunciar la Generalitat a principis d'aquest mes. Desenes de clients no han volgut perdre's el que, en teoria, havia de ser l'últim dia d'obertura dels restaurants, molt reconeguts a la ciutat. El procés de tancament engegat per l'administració catalana va aixecar polseguera entre els ciutadans, que criticaven que, si tancaven els locals, l'espai quedaria «abandonat». De fet, l'Ajuntament de Tarragona va pronunciar una Declaració Institucional al plenari per reclamar que el concurs públic per licitar-los es fes de manera immediata

 

El 14 de desembre, els restaurants de la Llarga hauran d'estar buits

Quatre tècnics de la conselleria d'Economia de la Generalitat de Catalunya han visitat, aquest divendres al matí, el Iot Xiringuito i el Tòful de Mar per notificar-los que havien de tancar. Avui a les dotze de la nit se'ls acabava la llicència d'obertura. Finalment, i segons han informat des dels establiments, romandran oberts. «Ens han dit que ens deixen fins el 14 de desembre, quan haurem d'entregar les claus i el local haurà de quedar buit», ha explicat Lis Coll, encarregada del Tòful de Mar. 

 

El propietari del Iot Xiringuito, Josep Maria Donato, ha assegurat que «seguirem oberts». Donato ha presentat al·legacions contra el procés de tancament engegat des de la Generalitat de Catalunya. Ara, serà l'administració qui els haurà de respondre. «Hem conversat i hem tingut bona sintonia. No ens han donat cap data, però seguirem oberts», ha explicat el propietari de l'establiment des de fa 32 anys. Aquest divendres, desenes de clients han anat fins al Iot Xiringuito per acomiadar-se d'un espai «emblemàtic» i que «funciona». Els propietaris havien programat per avui concerts i festa a mode de comiat, però finalment no serà així. 

 

Des de la Generalitat de Catalunya han informat que «la llicència se'ls acaba aquest divendres a les dotze de la nit» i que «si segueixen oberts, estaran incomplint la normativa». «Estan en un procediment administratiu. El propi procediment marcarà si hi ha d'haver sancions o no», han dit fonts de la conselleria d'Economia. 

 

El concurs públic per licitar els locals se celebrarà abans de Nadal

La Generalitat de Catalunya obrirà el concurs públic per licitar els establiments de la platja Llarga abans de les vacances de Nadal. Aquesta és la previsió de la conselleria d'Economia, propietària de l'espai. Així doncs, i sobre el paper, el Iot Xiringuito i el Tòful de Mar hauran de buidar els locals —maquinària, cuines, taules, cadires i aliments— abans del dia 14 de desembre, però s'hauran de presentar al concurs públic pocs dies després. 

 

Els propietaris del Iot Xiringuito tenen clar que es tornaran a presentar al concurs per continuar amb un restaurant que tenen obert des de fa 32 anys. Des del Tòful de Mar, en canvi, han informat la decisió encara no està presa. «Tot dependrà de si el concurs s'obre ràpid i de com es fan les coses», deia l'encarregada del restaurant. 

 

El procediment administratiu està obert, però sembla que els restaurants seguiran amb la persiana pujada. La Generalitat de Catalunya informarà properament de les bases del concurs, perquè es desconeix, encara, de quants anys seran les llicències que s'oferiran. Si tot va bé, els restaurants podrien tornar a tenir activitat abans de la primavera de 2019.