Tarragona restringeix l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives aquesta Santa Tecla

L'alcalde de Tarragona, i conseller de Cultura, reitera que «Santa Tecla està sent i serà una festa segura»
Aquesta nit i demà s'eliminaran els aparcaments de la Rambla Vella i de la Via de l'Imperi Romà | google maps

Tarragona encara els dies grans de la seva festa major i l'alcalde de la ciutat, i conseller de Cultura del consistori, el republicà Pau Ricomà, ha anunciat, aquest dilluns, 21 de setembre, una bateria de mesures destinades a continuar mantenint unes festes «segures. Santa Tecla està sent i serà aquests dies una festa segura». L'anunci l'ha fet al programa de Ràdio Ciutat de Tarragona, «Tarragona 100x100», conduït pel periodista Ricard Lahoz. 

En concret, i per impedir festes alternatives, i aglomeracions a la via pública, el consistori eliminarà, aquesta nit i demà, els aparcaments de Rambla i Via de l'Imperi i només podran accedir, a partir de les 20 hores i fins a les 6.00 hores de l'endemà, als pàrquings municipals de Saavedra, Torroja i l'avinguda Catalunya, els abonats. A més a més, i mitjançant un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana de Tarragona, s'impedirà el consum de qualsevol mena de beguda a la via pública i també s'impedirà l'obertura de negocis de venda de productes de consum a partir de les 22.00 hores. 

«Qui busqui festa, no en trobarà»

Tot plegat amb un sol objectiu, segons ha explicat Ricomà: «Qui busqui festa, no en trobarà». Aquests primers dies de festa major han permès detectar al consistori que hi ha un sector important de població, i fins i tot de persones d'altres poblacions veïnes, que cerquen algun element festiu o d'entreteniment a la Part Alta de Tarragona, per motiu de les festes. Això provoca aglomeracions no desitjades, sobretot en horari nocturn.

Aquestes aglomeracions queden afavorides per la facilitat en l'accés a la Part Alta de la ciutat, l'obertura de comerços en horari nocturn o el subministrament de productes per part de bars i altres establiments de restauració per consumir a la via pública. «Calen doncs mesures urgents que impedeixin aquestes concentracions, per possibilitar un correcte funcionament dels actes previstos per Santa Tecla, que al mateix temps, no suposi un increment del risc de contagi davant la COVID-19», ha apuntat l'alcalde.

"Vídeo: No us perdeu l'humor de 'Dames i Vells' de Tarragona 2020!" "Arriben els horaris d'hivern a l'EMT!"