Imatge de la plaça de braus de Tarragona, durant les eleccions d'aquest 14 de febrer

El PSC guanya a la ciutat de Tarragona amb pràcticament els mateixos vots que l'any 2017

Ciutadans s'esfondra de manera espectacular | ERC, segona força amb 5.000 vots menys que l'any 17 | VOX, quarta força a la ciutat per davant de PP i els taronges

El PSC  ha guanyat  les eleccions al Parlament de Catalunya a la ciutat  de Tarragona. Gentilesa de la llei d'Hondt, la llista liderada per la vallenca Rosa Maria Ibarra, amb el fitxatge estrella de Rubén Viñuales com a número 2, ha aconseguit els mateixos vots que l'any 2017, les darreres eleccions catalanes, però el percentatge de vot ha sigut notablement superior (+10%). L'altre gran titular de la nit a la capital tarragonina és l'esfondrament  espectacular de Ciutadans

Els taronges s'han deixat pel camí, entre la seva victòria electoral de les eleccions del 155 i la contesa d'aquest diumenge, les eleccions de la pandèmia, prop de 23.000 vots. Bona part del votant constitucionalista espanyol s'ha quedat a casa. No debades, VOX, tot i el seu espectacular resultat, només ha aconseguit esgarrapar 5.139 vots, amb el 92,31% escrutat, dels 23.000 vots que els taronges s'han deixat a la gatera aquest diumenge, 14 de febrer. Menció a banda pel PP de Tarragona qui, no fa tant, guanyava eleccions a la ciutat. Els conservadors continuen en caiguda lliure i han perdut 1.069 vots, respecte al seu desastrós resultat de l'any 2017. 

Toc d'alerta per ERC

Els republicans han quedat segons a Tarragona ciutat. A més a més, han pujat un punt respecte al percentatge de vot obtingut en les eleccions catalanes convocades per l'executiu espanyol, (19,07% vs. 17.98%). Amb aquest titular, els republicans podrien anar al llit ben satisfets, però seria fer-se trampes al solitari. ERC ha perdut prop de 5.000 vots, des de 2017 fins aquest diumenge. Això sí, han quedat clarament per davant de Junts per Catalunya, (8.305 vots vs. 6.287).

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En Comú Podem, la gran sorpresa de les eleccions municipals, ha perdut 2.200 vots, sent la setena força de la ciutat de Tarragona. Les anticapitalistes de la CUP, amb un dels seus noms més destacats de les comarques tarragonines al capdavant, Laia Estrada, que també és consellera cupaire a l'Ajuntament de Tarragona,  gairebé ha aconseguit mantenir el seu terra electoral, i només ha patit una lleugera caiguda respecte a l'any 2012 (-102 vots).

Per últim, el PDeCAT, la formació hereva de CiU, i que va comptar, durant la campanya, amb el suport de l'històric alcalde convergent, Joan Miquel Nadal, només ha esgarrapat 756 vots, quedant la novena força de la ciutat.