La burocràcia i la fallida de la constructora retarden l'enderroc de la caseta elèctrica de plaça Corsini

Endesa assegura que està en mans de l'Ajuntament, però Espimsa recalca que és l'empresa qui ha d'emetre una factura | Ara per ara, ningú no és capaç de posar data a l'enderrocament
L'enderrocament de la caseta elèctrica de plaça Corsini encara no té data i fa mesos que s'endarrereix. | TarragonaDigital

Els tràmits burocràtics entre Espimsa, l'Ajuntament de Tarragona i Endesa retarden l'enderrocament del Centre de Transformació elèctric del carrer Lleida, a tocar de la plaça Corsini. Un endarreriment que es va agreujar per la fallida de la constructora que s'havia d'encarregar de l'actuació, quan ja estava programada. Malgrat fa mesos que s'assegura que es retirarà, la construcció segueix al mateix lloc. Endesa és ferma i recalca que tot està en mans del consistori, però Espimsa defensa que és l'empresa qui ha de tramitar la factura dels treballs. D'altra banda, les comunitats de propietaris han de donar permís per fer les obres. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Soterrar el cablejat, motiu d'enderrocament de la caseta de la plaça Corsini

Ja fa mesos que es va anunciar l'enderrocament de la caseta elèctrica de la plaça Corsini, una actuació que anava inclosa en el procés de remodelació del Mercat Central. Això es deu a la voluntat de soterrar totes les línies elèctriques, actualment aèries. Una constructora s'havia d'encarregar d'aquestes actuacions, però va fer fallida. Per aquest motiu, l'enderrocament va passar a ser competència d'Espimsa. 

En aquell moment es va encarregar el projecte a una altra empresa i sol·licitar a Endesa que obrís de nou l'expedient de treball i contactés amb els veïns per informar de les obres i demanar-los autoritzacions, segons explica l'empresa municipal encarregada de la gestió dels mercats. Ara, Endesa assegura que «tot està en mans de l'Ajuntament». Segons indiquen, els falta un permís per procedir a la destrucció de la caseta. 

Espimsa, en canvi, ho nega. «Endesa ha d'emetre una factura a Espimsa per valor de les tasques de tirada de cablejat, soterrament de les línies, anul·lació de l'anterior i trasllat del Centre de Transformació», expressen. L'empresa municipal ja ha reservat una partida del pressupost de l'any vinent per fer-ne front. D'altra banda, també estan esperant que les comunitats de propietaris aconsegueixin els permisos pertinents per fer les tasques a les façanes. 

Tirar a terra la caseta, una actuació sense data

El Centre de Transformació romandrà a la cantonada entre la plaça Corsini i el carrer Lleida. El que es desconeix és fins quan. Des d'Espimsa reconeixen que no poden assegurar que es faci el pròxim any, atès que hi ha més d'un agent implicat en el cas. 

"🌳 Les entitats i plataformes ecologistes es mobilitzen per «salvar» la Budellera de TGN" "‼ La posició de la CUP davant els pressupostos del 2020 de l'Ajuntament de Tarragona"