L'Ajuntament retira els llaços grocs de la muralla de Tarragona

El primer tinent d'alcalde, José Luís Martín, coordina els treballs de retirada juntament amb la conselleria de Neteja, en mans del PSC

Ràpida actuació de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona per la presència de llaços grocs a la muralla de Tarragona, a l'entrada pel Portal del Roser. El primer tinent d'alcalde, i conseller d'Espais Públics, José Luís Martín  (PP), juntament amb la consellera de Neteja, Ivana Martínez  (PSOE), van coordinarl'actuació de retirada dels llaços grocs penjats a la muralla, la qual va presentar un seguit de dificultats tècniques.

En un primer moment, s'estava fent càrrec de la retirada l'empresa responsable de la neteja a Tarragona, però aquesta no disposa d'un equipament per arribar a llocs tan elevats com aquelles parts de la muralla on havien penjat llaços. Va ser l'empresa encarregada de l'enllumenament, dins l'àrea d'Espais Públics, qui va posar a disposició la grua per poder deixar la muralla sense els llaços, els quals s'identifiquen amb les protestes de l'independentisme pels polítics catalans empresonats pels fets d'octubre de l'any passat.

Guerra de símbols a Tarragona

Fins ara, Tarragona capital s'havia mantingut força allunyada dels episodis de guerra de símbols que s'estan donant arreu Catalunya. El més recent fou el passat mes de maig quan la plaça Imperial Tàrraco aparegué rebatejada amb adhesius on es podia llegir «Plaça 1 d'Octubre». Els adhesius també es van retirar immediatament per part de l'equip de govern.

Ara bé, en la darrera setmana se succeeixen els casos. Si encara no fa set dies que l'estàtua del president màrtir, Lluís Companys, a la rambla President Lluís Companys, es despertava pintada amb els colors de la bandera d'Espanya, aquest dimarts la polèmica es traslladava a un símbol de Tarragona, la muralla, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Va ser la diputada de Ciutadans per Tarragona al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, la primera a  denunciar-ho,  i tot seguit hi va respondre la consellera responsable de Turisme, Inma Rodríguez, així com el primer tinent d'alcalde, José Luís Martín. Ambdós insistiren en el fet que la retirada dels llaços seria  «imminent» com efectivament ha sigut.

Reacció de la CUP

La CUP  ha reaccionat a la retirada dels llaços amb un comunicat contundent en el qual defineix  a l'alcalde Ballesteros com  «un mentider alineat al costat de l'extrema dreta». Així mateix, conivden «les i els demòcrates» a restituir els llaços retirats a la muralla i «posar-ne molts més encara».

De cara a les Festes de Santa Tecla, la CUP demana, a la ciutadania tarragonina, que «li recordem a l'alcalde cada cop que surti al carrer que sense dret a decidir, sense dret a la llibertat d'expressió i amb presos polítics, l'únic gest que aplaudirem seria la seva dimissió».