Ajornada la tornada dels funcionaris municipals de Tarragona als seus llocs presencials de treball

El procés de reincorporació havia de començar el pròxim dilluns, 13 de juliol | Un nou decret l'ha demorat

El personal de l'Ajuntament de Tarragona, tan laboral com funcionari, havia d'iniciar a partir del dilluns vinent, 13 de juliol, i fins al pròxim 24 d'aquest mateix mes, el procés de reincorporació presencial als seus llocs de treball. Ara bé, un nou decret municipal ha ajornat la mesura, arran de la darrera resolució del Departament de Salut per la qual s'ha de dur mascareta obligatòriament als llocs de feina.

El decret ajornat, bàsicament, donava per finalitzat el període d'excepcionalitat de no assistència presencial al lloc de treball provocat per la pandèmia de la Covid-19. Per poder portar a terme el retorn a la presencialitat, l'equip de govern havia impulsat la implantació d'un seguit de mesures organitzatives i preventives adients a cada departament. El responsable de l'àrea era qui havia de concretar quina mena de mesures es prendrien.

Ara, el nou decret de l'Ajuntament demora fins a nova resolució la reincorporació dels treballadors al seu lloc presencial de feina, amb alguna excepció: «només està obligat a assistir presencialment al seu lloc de treball aquell personal que per la naturalesa de les seves funcions, o per impossibilitat de teletreball per qüestions tecnològiques, no pugui efectuar les seves tasques en règim de teletreball», apunta la norma.

Alhora, s’admet la presencialitat voluntària al seu lloc de treball «d’aquell personal que així ho desitgi». En aquest cas, segons el text, «aquesta presencialitat estarà condicionada a la presentació d’un projecte específic per assegurar que es compleixen les condicions de seguretat, neteja i desinfecció del lloc de treball».

Distància interpersonal

És clar que les mesures postergades havien de garantir la distància interpersonal o la protecció amb mampares, tenint en compte períodes de vacances, flexibilitat, horaris especials i altres previsions organitzatives per optimitzar la distància entre persones. El retorn a la feina, en un primer moment, s'havia de fer segons les necessitats del servei i les situacions de les persones i s'efectuaria d'acord amb l'autoresponsabilitat del personal afectat.

A més del decret, l'Ajuntament va emetre una instrucció interpretativa associada al document principal, amb data del 6 de juliol, amb l'objectiu d'aclarir alguns punts que han generat dubtes entre el personal. En aquest sentit, la instrucció explicava amb detall dos aspectes com són la naturalesa de les necessitats organitzatives i la previsió d'un mínim de presencialitat del 50% a cada departament. 

Així mateix, els treballadors i treballadores del consistori tarragoní disposarien d'equips de protecció individual, i gel hidroalcohòlic, mampares i esprai desinfectant amb un dosificador. Es contemplava, també, que les consergeries dels edificis públics municipals tinguessin un repositori de mascaretes quirúrgiques, si fes falta. El personal que ho necessités comptaria amb una reposició diària de mascaretes, ulleres i guants. Ara mateix, tot això haurà d'esperar.

"L'Ajuntament de TGN, molt preocupat amb el brot de coronavirus a la ciutat" "Per molts anys: El Minipop celebra deu anys amb dos concerts especials al Camp de Mart"