El govern Ricomà i la CUP posen data a la primera reunió de seguiment del pacte de pressupostos

L'anunci arriba després que en el consell plenari de divendres els dots vots contraris de les cupaires fossin decisius per tombar els modificatius de crèdit del govern

El govern Ricomà, format per Esquerra i En Comú Podem, i la CUP es reuniran el pròxim 4 de març, en la que serà la primera reunió de seguiment del pacte de pressupostos de l'Ajuntament de Tarragona. Així ho ha anunciat la formació anticapitalista aquest dimecres a través d'un comunicat. Cal recordar que les dues conselleres cupaires van votar a favor dels comptes municipals a canvi del compromís del govern de la ciutat d'incorporar partides que havien quedat fora, mitjançant modificatius de crèdit, i de fer-ne un seguiment del grau de compliment de l'acord amb trobades bimensuals.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La primera trobada s'havia de produir durant el mes de febrer, però finalment se celebrarà el pròxim 4 de març. En aquest sentit, la CUP lamenta que «hagi calgut votar en contra dels modificatius de crèdit el passat consell plenari perquè el govern de Ricomà, finalment, hagi proposat una data per donar compliment al compromís adoptat». Tot i això, les conselleres cupaires confien que «en la reunió es puguin veure passes per donar compliment als acords que es van prendre, tant per la investidura de Ricomà com alcalde al juny, com pels pressupostos municipals al desembre».

Cal recordar que el consell plenari del passat divendres, la CUP va votar en contra dels modificatius de crèdit presentats per l'equip de govern. Els dos vots de les conselleres cupaires van ser decisius, ja que, juntament amb el no de PSC, Ciutadans i PP, van tombar la proposta del govern Ricomà. La portaveu de les anticapitalistes, Laia Estrada, va anunciar durant el consell plenari que no aprovarien cap modificatiu de crèdit «fins que el seguiment de l'acord de pressupostos sigui una realitat».

"☢ SIMULACRE d'alerta nuclear a Tarragona" "🚨 Ajuntament de TGN i veïns decideixen sobre les sirenes en cas d'accident químic"