GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ricomà avança que l'ajuntament «apostarà molt més» pel Festival de Cinema REC als pressupostos de 2020

El REC 2019 està dedicat al concepte «d'emergència» i presenta diverses projeccions prèvies al festival durant aquest mes de novembre
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i el director del REC, Xavier García Puerto durant l'acte de presentació del programa previ del festival | Cedida

El REC 2019 ja escalfa motors. El Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha presentat aquest vespre la seva imatge gràfica i el programa de projeccions i activitats prèvies al festival, que es durà a terme del 3 al 8 de desembre de 2019.

Enguany el festival dedica tant la seva imatge gràfica com el seu programa al concepte «d'emergència». Al voltant d'aquest eix temàtic girarà el gros de la programació tant del festival com de les projeccions prèvies que es podran veure durant aquest mes de novembre al Caixa-Fòrum, a l'Espai Kesse o en altres municipis que també col·laboren amb el REC com Manresa, Altafulla, La Ràpita o Torredembarra.

«Des de l'emergència pel canvi climàtic i els seus efectes passant per altres temes que estan a l'ordre del dia com els efectes no resolts de la crisi, les desigualtats socials, a escala local i planetària o la manca d'equitat d'uns dirigents que haurien de ser model i no ho són, són alguns dels temes sobre els quals giraran les pel·lícules del festival d'enguany», ha explicat el director del Festival Xavier García Puerto durant l'acte celebrat a la Casa Miret i que ha comptat amb una seixantena de persones.

 

Una major aposta del govern municipal en el festival per l'any 2020

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tarragona i conseller de cultura, Pau Ricomà i de la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar-Cunill així com de la regidora de cultura de Torredembarra, Núria Batet. Durant el seu parlament, Ricomà s'ha declarat seguidor del REC des de fa molts anys i l'ha posat d'exemple de l'impuls cultural que «necessita la ciutat». En aquest sentit, ha afirmat que fins ara el festival havia «anat fent una mica en precari» però que es voluntat del govern actual «apostar-hi molt més per part de l'Ajuntament. Econòmicament en tot el que es pugui però donant moltes més facilitats per fer-lo créixer i perquè es puguin fer moltes més coses de les que es fan ara».

 

Cartell del REC 2019 | Cedida
 

La imatge gràfica d'enguany, a càrrec de Marta Daniel

El cartell d'enguany representa un iceberg que emergeix, simbolitzant les emergències que també han aparegut a la societat i que cal tractar. L'autora del cartell és Marta Daniel dissenyadora gràfica i comunicadora visual especialitzada en gràfica publicitària des del 2012 i exalumna de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.

 

Les primeres projeccions al CaixaFòrum Tarragona durant aquest mes de novembre.

Alguns llargmetratges relacionats amb el programa ‘Emergències’ del Festival REC 2019 es podran veure en diverses sessions al CaixaForum de Tarragona. En aquest espai, els assistents podran gaudir de pel·lícules com:

 

- 6 DE NOVEMBRE: FRÁGIL EQUILIBRIO (Espanya, 2016, 81 minuts), Dirigida per Guillermo García López i articulada a partir de les paraules de l'ex-president d'Uruguay, José Múgica. En aquesta sessió, es comptarà amb la presència del director, que recollirà les preguntes dels assistents.

- 13 DE NOVEMBRE: LA MUJER DE LA MONTAÑA (2018, 100 min, Islàndia, França, Ucraïna), dirigida per Benedikt Erlingsson i estrenada en sales comercials fa uns mesos.

- 19 DE NOVEMBRE: ANTRHOPOCENE: THE HUMAN EPOCH (2018, 87 minuts, Canadà), dirigida per Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier, Edward Burtynsky

- 29 DE NOVEMBRE: O QUE ARDE (2019, 85 minuts, Espanya, França, Luxemburg) Dirigida per Oliver Laxe, guanyador l'any 2010 del premi FIPRESCI al Festival de Cannes per 'Todos vosotros sois capitanes' i guanyador del Premi de la Crítica, també a Cannes, l'any 2016 amb 'Mimosas'.

 

El Festival repeteix també col·laboració amb el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per tal d'oferir algunes de les pel·lícules que, en edicions anteriors ha servit per establir un debat obert sobre el paper de les dones en la societat. Les pel·lícules que es podran veure a l'Espai Kesse són:

 

- 7 DE NOVEMBRE: HOPE YOU'LL DIE NEXT TIME :)

- 14 DE NOVEMBRE: THE BREADWINNER

- 27 DE NOVEMBRE: TÓDALAS MULLERES QUE COÑEZO

 

Finalment, fora de Tarragona, les pel·lícules del preREC que es podran veure aquests dies són:

 

- 10 DE NOVEMBRE: MICROBE ET GASOIL (Manresa)

- 22 DE NOVEMBRE: RUBEN BRANDT, COLLECTOR (Altafulla)

- 28 DE NOVEMBRE: IN THE CROSSWIND (La Ràpita)

- 2 de desembre: THE BREADWINNER (Torredembarra)