Ricomà se suma a la reivindicació dels Mossos de tombar el dispositiu TOGA

És l'ordre que obliga a una patrulla permanent a vigilar les seus judicials | «Compromet els efectius en un moment en què fan falta en tasques més necessàries», opina
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat la carta de l'ACM que insta a revocar el dispositiu | Mauri

 

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC va mostrar dies enrere el seu malestar amb el dispositiu TOGA, l'ordre judicial que obliga a destinar patrulles de policies a custodiar de forma permanent les seus judicials des del mes de febrer. «Aquesta hipoteca ens propicia una manca d'efectius diària i, per tant, una minva proporcional del nostre servei: o seguim vigilant parets o recuperem la seguretat de Catalunya», explicaven a TarragonaDigital.com aquest estiu.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha fet arribar a més de 50 alcaldes de Catalunya una carta conjunta que recull la reclamació, la fa seva i insta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a revocar l'ordre de «vigilància permanent dels jutjats» i «alliberar els agents dels Mossos» destinats a aquesta funció. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat el seu suport a la petició aquest divendres.

 

El dispositiu TOGA  obliga a una patrulla permanent de Mossos a vigilar les seus judicials des del febrer

El batlle ha reclamat «que es posi fi a una situació que compromet els efectius policials en un moment en què fan falta en tasques molt més necessàries», i ha demanat explorar «altres opcions que puguin garantir la seguretat de tots els espais públics», sempre coordinades amb les forces policials.

 

El sindicat USPAC considera la reclamació absolutament necessària perquè «afecta de manera directa la disponibilitat dels efectius de Mossos d’Esquadra i dificulta la prestació del servei públic que la policia ha de prestar a la ciutadania». Calculen que, dispositiu en mà, «més de mig miler d'agents són obligats a protegir seus judicials» i només poden desentendre's d'aquesta tasca de vigilància «amb autorització expressa dels comandaments en els casos que passi alguna cosa greu».

 

També et pot interessar