Robatori amb força a l'edifici de l'antiga Cooperativa Obrera de Tarragona

El cèlebre Cafè La Cantonada de la planta baixa de l'immoble, un dels més afectats | La Guàrdia Urbana ja treballa per identificar els autors
El robatori ha forçat el tancament de la porta principal del Cafè La Cantonada de Tarragona | Toni Cabanillas

L'any 2020 s'estrena amb un sonat robatori en un dels edificis més característics de Tarragona: el ja centenari de la Cooperativa Obrera. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, un grup de persones van entrar la matinada d'aquest dijous, 2 de gener, a l'històric edifici per la força amb l'objectiu d'emportar-se tot el material i diners possible de diversos despatxos, sales i, fins i tot, el conegut Cafè La Cantonada que ocupa la part baixa de la Cooperativa.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els lladres van entrar entre les cinc i les set de la matinada de dijous, i van trencar diverses portes de fusta per accedir a l'interior de l'edifici i als pisos superiors, d'on van marxar amb ordinadors, amb diners en efectiu i amb caixes registradores de diverses empreses ubicades allà. També al cafè, on els presumptes autors del robatori van accedir trencant la porta de fusta de l'entrada per emportar-se la caixa registradora i deixar diversos desperfectes materials com a rastre de la seva acció. La Cantonada va reobrir a mig cas la nit del propi dijous, i des d'aquest divendres a migdia ja torna a funcionar i a refer-se del cop.

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ja treballa per identificar els autors del robatori

La Guàrdia Urbana de Tarragona està sobre la pista del robatori i ja treballa per identificar els responsables del robatori, segons ha pogut saber aquest mitjà. L'històric edifici de la Cooperativa, que fa cantonada a la cruïlla entre el carrer de Fortuny i el de Reading, va celebrarrar el seu centenari el passat estiu, i poc després el nou Ajuntament de la capital va decidir condecorar-lo amb la Medalla de la Ciutat en reconeixement «a la història i a la trajectòria d'una Cooperativa que va ser una iniciativa d'associació popular típica de la riquesa de la societat civil catalana» i que actualment «compleix la doble funció de servir d'aixopluc a diferents entitats ciutadanes i a la vegada genera tot un seguit d'activitats culturals», segons el consistori.

 

També et pot interessar

"🎊 La Tarraco Arena Plaça es transformarà en «la ciutat inflable més gran del món»" "✏ AGENDA: Tots els detalls i horaris de las Cavalcada de Reis de Tarragona 2020!"