S'enfronta a quasi 6 anys de presó per robar i fer caure una àvia que caminava amb bastó a Tarragona

La víctima, de 85 anys, es va fracturar el braç

La fiscalia demana 5 anys i 9 mesos de presó per a un home acusat de robar la bossa a una dona de 85 anys que caminava pel carrer amb l'ajuda d'un bastó. Els fets van passar el 24 d'abril de l'any passat al xamfrà del carrer Francesc Bastos i el carrer Eivissa de Tarragona. Pels volts de les onze del matí l'acusat es va dirigir a la víctima i, per sorpresa, li va robar la bossa d'una forta estrebada. A conseqüència de l'assalt, la dona va caure a terra amb força, mentre el lladre marxava corrents del lloc amb el botí. Immediatament dues persones van perseguir l'individu, que va optar per llançar la bossa de la dona i continuar fugint. Finalment, uns agents de la Guàrdia Urbana el van interceptar i detenir, i retornar la bossa a la dona.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, l'home va actuar «amb l'ànim d'enriquir-se il·lícitament i de causar lesions, o sent coneixedor que amb la seva actuació ocasionaria aquest resultat». Els agents de la Guàrdia Urbana van trobar-li un tornavís i una navalla que duia al damunt.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Traumatisme cranioencefàlic, contusió facial i fractura

L'individu va ingressar en presó provisional l'endemà de ser arrestat, però el jutjat el va deixar en llibertat l'1 d'octubre passat. La fiscalia l'acusa ara d'un suposat delicte de robatori amb violència en grau de temptativa pel qual demana 1 any i 9 mesos de presó, i un delicte de lesions pel qual sol·licita 4 anys més de privació de llibertat.

El ministeri públic també demana que l'home indemnitzi la víctima amb 8.500 euros per les lesions —un traumatisme cranioencefàlic, una contusió facial i una fractura d'húmer, pels quals va trigar gairebé mig any a recuperar-se— i amb 8.500 euros per les seqüeles —una limitació de mobilitat a l'espatlla dreta i espatlla dolorosa. El cas arribarà pròximament a judici a l'Audiència de Tarragona.

També et pot interessar

"📸Noves perspectives per explicar problemes endèmics: el repte fotogràfic de Surinyac" "🏚 IMATGES: L'espectacular Mas d'en Sorder, abandonat al bell mig de l'Anella Verda"