Roben 500 metres de cable elèctric a la Vall de l'Arrabassada i deixen un parc a les fosques

Els fets van tenir lloc durant la matinada de divendres a dissabte, 16 de març | Avui dijous, han furtat més cablejat
Imatge dels cables tallats, a la Vall de l'Arrabassada | Ajuntament de Tarragona

 

 

L’Ajuntament de Tarragona ha denunciat el robatori de 500 metres de cable elèctric del parc situat a tocar del CAP i el Sociosanitari de Llevant. Segons fonts municipals, els fets van tenir lloc durant matinada de divendres a dissabte, 16 de març i, arran del furt, els cent punts de llum d’aquesta zona verda es van quedar a les fosques.

 

Dilluns, 18 de març, operaris de l’empresa que s’encarrega del manteniment de l’enllumenat públic ja van iniciar les tasques de reposició del cable, restablint l’electricitat a la meitat dels fanals.

 

 

 

L'interior d'un dels fanals, amb els cables tallats | Ajuntament de Tarragona

 

Nou robatori de cable, avui dijous

Durant la matinada d’avui dijous, 21 de març, hi ha hagut un nou robatori, tornant a deixar completament a les fosques el parc. Els enginyers municipals asseguren que «és molt més el cost que representa tornar a reposar el cable que el benefici que en poden treure els que l’han robat, perquè hem d’obrir rasses per veure en quin punt no hi ha cable i, en altres llocs, fins i tot hem de desmuntar les columnes dels fanals».

 

Responsables de la Guàrdia Urbana de Tarragona han acudit al lloc dels fets i transmetran la denúncia als Mossos d’Esquadraper tal que alertin les deixalleries i poder, finalment, enxampar els autors.

 

Un operari de l'Ajuntament, treballant al lloc dels fets, a la Vall de l'Arrabassada | Ajuntament de Tarragona

 

Els fanals tornaran a funcionar demà divendres

Tal com ha explicat l’Ajuntament, la part més propera al CAP i al Sociosanitari de Llevant recuperarà, aquesta tarda, el subministrament elèctric. S’espera que demà divendres, 22 de març, ja funcionin gairebé tots els punts de llum.

 

Durant aquest 2019, ja s'han produït diversos robatoris a la Vall de l'Arrabassada de Tarragona, concretament, als carrers d'Ernest Lluch i Joan Fuster. Els enginyers municipals asseguren que és la primera vegada que els lladres de cable actuen en aquesta zona de la ciutat.

 

Només el 2018, es van produir fins a quinze robatoris de cablejat, sobretot als barris de Campclar, la Floresta i el Parc del Camí de la Coma.

 

 

També et pot interessar: