Imatge del rodatge de 'Sinjar' a Tarragona

La ciutat de Tarragona, escenari de la nova pel·lícula d'Anna Maria Bofarull

La cineasta tarragonina acaba de rodar les últimes escenes del seu nou film que succeeix majoritàriament a l'Orient Mitjà

La ciutat de Tarragona, protagonista a la gran pantalla. La cineasta local Anna Maria Bofarull ha triat la ciutat com a escenari de la seva nova pel·lícula 'Sinjar' i els passats dies 23, 24 i 25 de novembre es va celebrar el rodatge de les escenes al barri de Campclar i al Palau Firal i de Congressos, que s'ha convertit en una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

El rodatge del film, que incorpora actors de renom com Àlex Casanovas i Nora Navas, qui és la protagonista; ha comptat també amb el suport de la Tarragona Film Office i l'oficina d'atenció als rodatges del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

Rodatge interromput per la pandèmia

El rodatge de 'Sinjar' es va iniciar el passat mes de febrer en una localització una mica allunyada de Tarragona: El Kurdistan iraquià. Allà es van rodar dues de les tres històries del film, que tenen lloc a l'Orient Mitjà, en localitzacions reals.

El rodatge d'aquesta part de la pel·lícula va finalitzar al mes de març, havent esclatat la pandèmia, i l'equip de Bofarull, que està format íntegrament per dones, es va veure confinat en una casa a Duhok i repatriat posteriorment per l'exèrcit.

La tercera història del film s'ha rodat entre Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Tarragona, del 17 al 27 de novembre. El reformulat equip ha tornat a estar format majoritàriament per dones, entre qui destaquen la directora de fotografia, Lara Vilanova, la directora artística, Laura Folch, i la sonidista Elena Coderch.

La pel·lícula 'Sinjar' és una producció de KaBoGa, coproduïda amb els Estats Units i amb la participació de TV3. La cineasta tarragonina Anna Maria Bofarull n'és la directora i està protagonitzada per Nora Navas (Carlota), Halima Ilter (Hadia) i Iman Ido Koro (Arjin); acompanyats de Guim Puig, Luisa Gavasa, Franz Harram, Àlex Casanovas i Mercè Rovira.

La trama es desenvolupa en tres històries, la de la Carlota, una dona de mitjana edat a qui el fill s'ha unit a la Gihad; la Hadia, una esclava iazidita empresonada en una casa de Síria amb els seus tres fills; i l'Arjin, un jove que aconsegueix fugir de la captivitat i unir-se a les milícies Kurdes.

Està previst que 'Sinjar' doni el salt a la gran pantalla a finals del 2021.


Comentaris