ÚLTIMA HORA

Tarragona i les Terres de l'Ebre registren 28 positius i 2 defuncions per Covid-19

Rubén Viñuales (Cs Tarragona): «Signaré davant notari les nostres propostes electorals»

L’alcaldable de Ciutadans vol situar el «micro urbanisme» com a «eix central» del seu projecte de ciutat
El líder de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, es presentarà davant el seu partit per ser candidat a l'alcaldia | Gerard Recasens

 

«En Rubén Viñuales és una persona que li cau bé a tothom». La frase és d’un membre d’un dels tres partits independentistes amb representació al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona.

També des d’aquest vessant, l’independentista, es dóna per fet ja el pacte PSC-Ciutadans després de les eleccions del pròxim mes de maig. Rubén Viñuales aspira a ser el candidat de Ciutadans i es veu i «treballa cada dia» per ser el pròxim alcalde de Tarragona, tot i l’escepticisme amb el qual alguns membres de l’establishment socialista tarragoní contemplen aquesta opció.

Els temps de les diferències públiques amb el seu company de files, el diputat Sergio del Campo, sembla que han quedat enrere tot i que de tant en tant el rumor ressuscita, així com altres, que en Rubén esquiva sempre amb bon humor.

«Tenim molta sort de poder dir que som de Tarragona»

—Vostè diu que la seva relació amb Tarragona és «gairebé eròtica». Desenvolupi el concepte, si-us-plau

—Jajajajaja...És cert! El que vull dir és que quan penso en Tarragona i quan parlo de la meva ciutat a la resta d’Espanya sento un plaer i un orgull que és difícil d’explicar. Tenim molta sort de poder dir que som de Tarragona.

—Per cert, serà vostè el candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Tarragona?

—El que puc afirmar és que jo em presentaré davant del meu partit per ser el candidat a l’alcaldia de Tarragona per Ciutadans. En poc temps es faran a tota Espanya els nomenaments dels candidats. La meva única vocació política és ser alcalde de Tarragona i no és per falsa modèstia és perquè per mi ser alcalde de Tarragona és el més gran que es pot arribar en política.

—Per què se’ls ha de votar a vostès i no al Partit Popular?

—És fàcil. Nosaltres sabem el que volem per a Tarragona, tenim projecte, tenim lideratge, som un partit net i sense corrupció i amb vocació de ‘tarragonisme’ per sobre de tot. Tenim molts reptes al davant com a ciutat i com a província i Tarragona ha de liderar-ho.

—Ciutadans és un partit català o anticatalà, com diuen els independentistes?

—És un partit català i espanyol i que ha lluitat més que ningú per mantenir el nostre autogovern i la nostra autonomia. Pot ser els que diuen que estimen tant a Catalunya, i amb els seus actes han ficat en perill l’autogovern més gran de la nostra història, són els anticatalans.

Els regidors de Ciutadans Sonia Orts, Pedro Sánchez i Rubén Viñuales, al ple municipal de Tarragona amb les banderes espanyola, europea i catalana. | TarragonaDigital.com

 

«Una Tarragona moderna, àgil pel que fa a la burocràcia i social»

—Quin és el projecte de ciutat per Tarragona de Ciutadans?

—Una ciutat moderna, àgil pel que fa a burocràcia interna, facilitador d’inversions, social, que no abandoni a aquells que necessiten ajuda, comercial i turística i amb una clara aposta pel micro urbanisme com a eix central, juntament amb la neteja, la lluita contra l’incivisme i una ciutat més verda. La cultura al carrer és un altre dels punts forts del nostre programa. Tot això sense apujar impostos. Estic convençut que podem fer-ho, tant que aniré al notari a signar cinc propostes per deixar clar que no són només promeses electorals.

—Com se soluciona el problema de la neteja a Tarragona?

—Hi ha un conjunt d’actuacions, m’explico. Revisar el contracte per variar el percentatge dedicar a recollida respecte neteja. Passar al 60% neteja i 40% de recollida. També més màquines d’aigua i major lluita contra l’incivisme. Ja vam proposar els agents cívics com a mesura informativa, preventiva i dissuasòria. Respecte als gossos aplicar d’una vegada l’anàlisi de l’ADN i sancionar a aquells incívics no només econòmicament sinó amb treballs en benefici a la comunitat.

«Ballesteros és ‘Sisi Emperatriz’»

—L’alcalde Ballesteros cerca el seu quart mandat com a batlle de la ciutat. Segons vostè, Tarragona va a millor o a pitjor amb Ballesteros?

—Ballesteros és «Sisi Emperatriz», diu que sí a tothom i a tot i després no fa res. Tarragona va clarament a pitjor i si no hi ha un canvi ja, a Tarragona tindrem quatre anys més del mateix, i ja en portem 12.

—Juguem a les travesses. Quin creu que serà el resultat de les pròximes eleccions municipals?

—Ningú ho pot dir però si puc afirmar que Ciutadans surt a guanyar i ho aconseguirem. Tarragona necessita un canvi, una modernització i nosaltres som l’única alternativa.

—Es veu com a primer tinent d’alcalde de Ballesteros?

—Em veig i treballo cada dia per ser el pròxim alcalde de Tarragona. Per portar a terme tots els canvis que necessita la nostra ciutat calen noves idees, noves persones.

—Veu a Ballesteros com el seu primer tinent d’alcalde?

—Jo només penso en el que és millor per a Tarragona i no passa per Ballesteros com Alcalde. Ja ha fet la seva feina, ara li toca deixar pas a persones amb més ganes i amb més idees.

"El preu que pagarà l'Ajuntament de TGN per fer sonar l'Amparito al carilló" "Alerta: la mesura que demana el PP que no agradarà a Torra"