'Els Gossos', una obra de Nelson Valente

La Sala Trono estrenarà al Grec ampliat 'Els Gossos', de l'argentí Nelson Valente

Mercè Aránega, Màrcia Cisteró, Joan Negrié i Albert Pérez actuen a l'obra, que arribarà a La Villarroel a l'octubre

La Sala Trono de Tarragona ha anunciat aquest divendres la seva primera col·laboració amb el Festival Grec, a través de la producció de l'espectacle 'Els Gossos', de l'argentí Nelson Valente. L'obra, que s'havia d'estrenar al festival aquest juliol, ha quedat finalment inscrita al Grec ampliat ('De Grec a Grec'), amb un programa en sales de la ciutat durant la resta de l'any. En concret, 'Els Gossos' s'estrenarà a l'octubre a La Villarroel. L'obra protagonitzada per Mercè Aránega, Màrcia Cisteró, Joan Negrié i Albert Pérez narra la història d'una família 'suposadament' assentada que celebra una trobada durant la qual es desencadenarà una crisi. Valente ha escrit l'obra expressament per la Sala Trono, amb qui l'uneix una llarga relació.

Valente, de l'Argentina a la Trono

Nelson Valente és un dramaturg argentí autor d'obres com ‘El Loco y la Camisa’, ‘El Declive’, i 'Sólo llamé para decirte que te amo’. 'Els Gossos' és un projecte que neix d’una llarga relació amb el director i dramaturg per part de la sala tarragonina, i que ha estat escrit especialment per l’ocasió. La bona relació de Valente amb la sala sorgeix a partir de treballar junts amb l’èxit teatral ‘El Loco y la Camisa’ al FITT Noves Dramatúrgies (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) l’any 2013. Des d’aquell moment, l’equip de la sala va decidir que volia produir un nou text de l’autor, expliquen.

El text ens situa en una celebració familiar en què un esdeveniment aparentment causal serveix de detonador d’una crisi que posarà en joc tots els aspectes de la vida i ens endinsarà en qüestions que afecten tota la humanitat. Mercè Aránega, Màrcia Cisteró, Joan Negrié i Albert Pérez interpretaran la 'suposadament' assentada família de qui coneixerem els secrets enterrats en l’ànima fosca de la quotidianitat.