La Salle de Tarragona implanta una nova política sobre l'ús del mòbil a les aules

Els alumnes de secundària de La Salle de Tarragona no podran utilitzar els telèfons mòbils mentre sigui a l'escola
Imatge d'arxiu d'uns alumnes de Secundària en una aula a La Salle Tarragona | Cedida

 

El centre d'ensenyament de La Salle de Tarragona ha implantat una nova política sobre l'ús dels telèfons mòbils a les aules per part de l'alumnat de secundària que entrarà en funcionament aquest nou curs 2019-2020. És cert que els telèfons mòbils han esdevingut una eina educativa de primer nivell de la qual cal treure el màxim partit, tot i això, també han esdevingut un motiu de distracció i de falta de concentració dels nois i noies de l'ESO. 

 

Els telèfons mòbils confiscats durant les hores de classe

És per aquest motiu que, després d'una profunda reflexió de tot el professorat de secundària sobre aquesta qüestió, a partir d'aquest curs s'ha acordat que els alumnes de secundària deixin els seus telèfons mòbils tancats en un armari mentre siguin al col·legi. Tot i això, sempre que ho considerin oportú, el professorat tindrà la potestat de poder obrir aquest armari perquè els alumnes puguin fer un ús educatiu d'aquests dispositius. 

 

Cada aula disposa d'un calaix per guardar els aparells tecnològics, aquest calaix es tancarà en un armari amb clau. Els alumnes deixaran els mòbils a primera hora del matí i de la tarda i els podran recollir en acabar les classes. Durant l'hora del pati tampoc podran utilitzar els dispositius. 

 

Menys telèfons mòbils i més rendiment a les aules

Amb aquesta mesura, el professorat espera que els alumnes millorin el seu rendiment acadèmic i les seves habilitats relacionals. Des de La Salle de Tarragona, s'estan duent a terme reunions informatives durant els dies previs a l'inici de curs per tal que les famílies dels alumnes coneguin aquesta nova mesura.

 

La iniciativa entrarà en vigor a partir d'aquest nou curs i tota la comunitat educativa de La Salle de Tarragona espera que aquestes decisions donin els fruits esperats i funcionin correctament. 

 

També et pot interessar: