Vencent la pluja, usuaris, professionals i associacions de veïns s'han unit davant del CAP Jaume I per reclamar més recursos i millores

L'ampliació definitiva del CAP Torreforta i La Granja serà una realitat l'any 2024, segons Salut

El gerent de la Regió Sanitària s'ha reunit amb associacions veïnals | Dimarts de protestes per exigir «més recursos» a Tarragona

Les constants protestes i reivindicacions de les associacions de veïns de Tarragona centre i dels barris de Ponent per tal de blindar els serveis d'Atenció Primària a la ciutat han arribat a bon port. El Departament de Salut s'ha reunit aquest dimecres amb aquests mateixos col·lectius per abordar reclamacions, propostes i deures pendents, i ha aprofitat l'avinentesa per fer públiques dues notícies esperades: la millora del sistema d'atenció telefònica al CAP Jaume I i el calendari de les obres d'ampliació del CAP Torreforta-La Granja.

Sobre la línia telefònica de Jaume I, malauradament protagonista aquest 2020 després d'encavalcar avaries que han impedit durant setmanes el seu funcionament, Salut ha decidit desplegar un sistema intel·ligent per gestionar la demanda de trucades entrants sense risc de col·lapse, en un format que es vol anar estenent a la resta de centres d'Atenció Primària. Amb aquesta mesura se satisfà una de les grans mancances del servei a la ciutat.

Blindar els recursos de la Primària i recuperar l'atenció presencial a Ponent, el full de ruta de Salut

A la reunió han estat presents el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, i representants de la direcció d'Atenció Primària dels CAP Jaume I, Bonavista i Torreforta-La Granja, entre altres interlocutors. Salut també ha confirmat que té intenció d'anar recuperant les atencions presencials en la mesura del possible, «fins a assolir-ne el 50%» del total de les visites a pacients, amb un nou Pla d'Acció que vol repensar les assistències per fer-les tan presencials i accessibles com la situació sanitària permeti.

Imatge de la concentració, davant del CAP Jaume I
Usuaris, professionals i associacions de veïns van unir-se anit davant del CAP Jaume I per reclamar més recursos i millores | TarragonaDigital

La trobada també ha abordat la reivindicació veïnal de «dotar amb més recursos» l'Atenció Primària, reclamació a la qual el Departament de Salut ha reaccionat amb les previsions d'enfortiment dels recursos que vol implementar aquest 2020 i 2021 a causa de la pandèmia: un pressupost de vora els 2,5 MEUR enguany per finançar equips, contractar gestors Covid o assumir el programa Salut-Escola; i un pressupost de poc més de 7 MEUR projectat per a l'any vinent.

En el marc de la reunió, Salut també ha aprofitat per deixar caure una informació esperada: els terminis del projecte d'ampliació del CAP de Torreforta i la Granja que està sobre la taula des de l'estiu de 2019. Consistirà a expandir el centre actual amb la cessió dels terrenys contigus a l'actual CAP, de 2.000 metres quadrats, que són propietat d'un Ajuntament que està encantat de cedir-los. Segons les previsions de Salut, la redacció del projecte s'hauria de licitar l'any 2021, la licitació d'obres apunta al 2022 i l'execució definitiva de l'obra es farà en els anys 2023 i 2024.


Comentaris